• Τρί, 13/06/2017 - 09:28
Αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Ιούνη, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου.
Αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο ενάντια στις επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.
 
Αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Ιούνη, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου.
Οι µετανάστες εργάτες του Ασπροπύργου, από το περασµένο Αύγουστο, είναι θύματα ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής που διατηρεί γραφεία - ορμητήρια στη  περιοχή. Αυτές οι επιθέσεις, που έχοιυν στείλει δεκάδες μετανάστες στο νοσκομείο και έχουν καταστρέψει ακόμα και τα σπίτια που μένουν, έχουν την ανοχή του τοπικού αστυνομικού τμήματος που μέλη του έχουν ανοικτές σχέσεις συνεργασίας με τους ντόπιους φασίστες. Ακόμα και ο Δήμος Ασπροπύργου ανέχεται αυτές τις επιθέσεις.
  
Το Σάββατο 13 Μάη, έγινε μαζική διαδήλωση μεταναστών και αλληλέγγυων ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική τρομοκρατία. Η Χρυσή Αυγή μαζί με την αστυνομία κτύπησαν την διαδήλωση, ενώ η αστυνομία επιτέθηκε κατά των διαδηλωτών, ακόμη και στην αποχώρηση τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών και αλληλέγγυων.
 
Η ρατσιστική και φασιστική βία δεν πρέπει να περάσει. Οι μετανάστες ζουν και εργάζονται σε μία περιοχή χτυπημένη από τη φτώχεια και την ανεργία, σε μία περιοχή γεμάτη εργατικά ατυχήματα. Υπεύθυνοι για αυτή τη κατάντια είναι η κυβέρνηση και τα αφεντικά και όχι οι μετανάστες.  Οι μετανάστες είναι αδέρφια μας και μαζί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη κατάσταση. Mαζί παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη µαύρη εργασία, το ρατσισµό και το φασισµό.
 
Όλοι μαζί στο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Ιούνη, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου.

Related Posts