• Τρί, 10/04/2018 - 23:28
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεργία πείνας-δίψας του Β.Δημάκη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ Β. ΔΗΜΑΚΗ

Ο Βασίλης Δημάκης, φοιτητής του Πολιτικού Νομικής του ΕΚΠΑ, από τις 14/3 έχει προβεί σε απεργία πείνας, προασπίζοντας το δικαίωμα του για πρόσβαση στη μόρφωση. Μάλιστα, σήμερα βρίσκεται στην 5η ημέρα της απεργίας δίψας, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.

Η απόφαση αυτή ήρθε ύστερα από το συνεχόμενο εμπαιγμό του κράτους προς τον κρατούμενο φοιτητή: παρά το γεγονός ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για φοίτηση με βραχιολάκι (ηλεκτρονική επιτήρηση), οι αιτήσεις του απορρίπτονται συνεχόμενα χωρίς αιτιολόγηση.

Η συγκεκριμένη στάση των κρατικών αρχών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε απλά αποτέλεσμα της δυστροπίας κάποιου δικαστικού λειτουργού. Αποτελεί ακόμα μία έκφραση της αυταρχικής θωράκισης του κράτους, το οποίο δεν κρατάει πλέον ούτε τα (αστικοδημοκρατικά) προσχήματα. Είναι η λογική συνέχεια, και όχι απλά σύμπτωση, της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, των μηνύσεων σε αγωνιστές κοκ. Ακόμα, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην πάγια πρόθεση κράτους και κυβερνήσεων να χτυπηθεί το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία.

  • Άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας Β. Δημάκη
  • Άμεση κατάργηση του τρομονόμου και όλου του αντιδραστικού νομικού πλαισίου
  • Ελεύθερη πρόσβαση για όλους/ες στην παιδεία

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης

(Λεωφ. Μεσογείων 96)

στις 18:30 Τετάρτη 11.04.2018


Related Posts