• Τρί, 15/05/2018 - 15:22
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας για την απομάκρυνση των προσφύγων από Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ τα ξημερώματα της Τρίτης

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας για την απομάκρυνση των προσφύγων από Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ τα ξημερώματα της Τρίτης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων τα ξημερώματα της Τρίτης από την παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα από τις εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ , όπου ζούσαν το τελευταίο διάστημα πάνω από 600 πρόσφυγες. Η διαδικασία μεταφοράς τους στην Αθήνα και στη συνέχεια σε απομονωμένα «κέντρα φιλοξενίας»- στρατόπεδα συγκέντρωσης ολοκληρώθηκε με ισχυρή παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και 380 αστυνομικών. Το μήνυμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σαφές: Οι πρόσφυγες χωράνε μόνο σε απομονωμένες περιοχές έξω από τις πόλεις και μάλιστα κυρίως σε βιομηχανικές ζώνες, όπως στο Σκαραμαγκά, ώστε να γίνουν φθηνά εργατικά χέρια προς όφελος των καπιταλιστών.

 

 
Ευθύνες για αυτή τη κατάσταση φέρει πρώτα και κύρια η ΕΕ καθώς και η ελληνική Κυβέρνηση, που τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο εξαθλίωσης-εκμετάλλευσης των 50.000 προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας. Η αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οι συνθήκες Δουβλίνο Ι και ΙΙ, καθώς και η πολιτική διαμόρφωσης των hot-spot και των κέντρων κράτησης, ωθεί καθημερινά στην εξαθλίωση και στην απομόνωση χιλιάδες ανθρώπους μεταξύ αυτών και εκατοντάδες παιδιά. Σε αυτό το έδαφος εντοπίζεται πεδίο ανάπτυξης για τις ΜΚΟ και τη κρατική «αλληλεγγύη», που καλούμενοι να διαχειριστούν τις προσφυγικές ροές, δημιουργούν κέρδος για το κεφαλαίο από το πόνο και τα δεινά που βιώνουν καθημερινά. Παράλληλα ο αντιδραστικός άξονας ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, αλλά και ο αντιδραστικός ρόλος Ρωσίας-Τουρκίας εντείνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οξύνει τις εσωτερικές συγκρούσεις στις περιοχές τις Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
 
Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να ωραιοποιήσει την εικόνα διαβίωσης των προσφύγων, η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολλαπλασιάζονται, το τείχος του Έβρου παραμένει, άσυλο δεν δίνεται σε κανέναν και οι επιτροπές ασύλου πρακτικά δεν λειτουργούν. Τη στιγμή που οι πόλεις της χώρας είναι γεμάτες άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή στέγαση, οι πρόσφυγες αναγκάζονται να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες αβοήθητοι.  Τέτοιες ήταν και οι συνθήκες διαβίωσης στους χώρους του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ, όπου προσπαθούσαν να επιβιώσουν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες, χωρίς σταθερή πρόσβαση σε φαγητό, φάρμακα και ήδη πρώτης ανάγκης.
 
 
Να σταματήσει τώρα αυτό το αίσχος!
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος να καταδικάσουν τα πογκρόμ που εξαπολύουν καθημερινά οι δυνάμεις καταστολής απέναντι στους πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο και την ελληνική κυβέρνηση που οδηγεί καθημερινά τους πρόσφυγες στην εξαθλίωση και το θάνατο.
• Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ και κυβέρνηση. Όχι στην επιχειρήσεις αποτροπής και τις επαναπροωθήσεις. Όχι στη θωράκιση ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής.
 • Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Ελεύθερη είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα. Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνου Ι και ΙΙ, της Frontex, του Ευρωστρατού και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. 
• Άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, νομιμοποίηση και δικαιώματα για όλους τους μετανάστες. Όχι στο διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.
• Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
• Ελεύθερη πρόσβαση των αλληλέγγυων οργανώσεων και συλλογικοτήτων στους τόπους διαμονής των μεταναστών, για να ελέγχουν τις συνθήκες παραμονής.
• Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μετατρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων σε κόλαση πολέμου, πείνας και θανάτου. Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τις ξένες χώρες.
• Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο όλων των βάσεων, καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις.
 
 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 15/5 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Related Posts