• Τετ, 31/07/2019 - 14:05
Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα ! Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων του Mado στη Θεσσαλονίκη

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ MADO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εδώ και αρκετούς μήνες η εργοδοσία του καταστήματος εστίασης MADO στην παραλία της Θεσσαλονίκης διεξάγει έναν συνεχιζόμενο εμπαιγμό σε βάρος των εργαζόμενων που απασχολεί. Τους κρατάει όμηρους να δουλεύουν σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, με απλήρωτα δοκιμαστικά, μαύρη ή μισοασφαλισμένη εργασία, στερώντας τους τα φιλοδωρήματα και αρνούμενη να τους πληρώσει δεδουλευμένα μηνών. Πρόκειται για έναν κολοσσό στον κλάδο της εστίασης, τμήμα τούρκικης επιχείρησης με 300 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, που χρησιμοποιεί ως δικαιολογία αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να κρατάει απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη εταιρία φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τις εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα και ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σκλάβους-έρμαια των διαθέσεών της. Δεν διστάζει μάλιστα να τους εκβιάζει με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της σε περίπτωση που διεκδικήσουν τα χρήματα που έχουν δουλέψει.

Οι πρακτικές της κινούνται σε σύμπνοια με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για 7ήμερη εργασία, επαναφορά του συμφώνου πρώτης απασχόλησης, επιβράβευση των εργοδοτών που εκμεταλλεύονται «σωστά» τους εργαζόμενούς τους και υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Επιδιώκουν να επιβάλλουν ένα καθεστώς αφοπλισμού κατατρομοκράτησης των εργαζόμενων που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι.

Όμως οι εργαζόμενοι του MADO έχουν διαφορετική άποψη. Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουν, κινητοποιούνται διεκδικώντας κάθε ευρώ που προσπαθεί να τους υποκλέψει η εταιρία. Αφού προχώρησαν σε καταγγελίες στο ΣΕΠΕ και στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα, δίνοντας συλλογικά τη μάχη για την καταβολή των μισθών τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων του MADO. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρία να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του λαού και της νεολαίας που δέχονται σκληρή επίθεση από κυβέρνηση και ΕΕ. Θα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς απέναντι σε όποιον επιτίθεται στα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζόμενων. Θα βρισκόμαστε στο δρόμο απέναντι στην κυβέρνηση που επιχειρεί να εφαρμόσει έναν νέο γύρο αντεργατικής πολιτικής και σε κάθε επιχείρηση που την αξιοποιεί. Θα στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί αυτά που του ανήκουν μέχρι να δικαιωθεί.

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ MADO

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης