• Τετ, 01/07/2020 - 22:09
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κινητοποίηση φορέων για το δικαίωμα στη στέγη - Πέμπτη 2/7 Σύνταγμα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση φορέων για το δικαίωμα στη στέγη την Πέμπτη 2/7 στις 7 μμ στο Σύνταγμα. Παλεύει μαζί με το λαό για

·       Προστασία της κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις εξώσεις που θα ακολουθήσουν.

·       Διαγραφή όλων των οφειλών των ανέργων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, σε τράπεζες, εφορία, ταμεία, δήμους. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

·       Προστασία των ενοικιαστών από τις αυξήσεις ενοικίων, τα υψηλά ενοίκια και τις εξώσεις.

·       Όχι στις εξώσεις προσφύγων. Στέγαση όλων των προσφύγων μέσα στις πόλεις σε κατοικίες, με επέκταση των προγραμμάτων στέγασης σε όλους.

·       Πολιτική κοινωνικής κατοικίας με ανθρώπινες συνθήκες (λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, επαναλειτουργία του Ο.Ε.Κ, κά)

·       Κανείς άστεγος. Αξιοποίηση όλων των κενών και εγκαταλελειμμένων κατοικιών και άλλων κατάλληλων χώρων για τη στέγαση όλων. Απαλλοτρίωση μεγάλων περιουσιών για την κάλυψη αναγκών στέγασης.

·       Νερό, Ενέργεια, είναι κοινωνικά αγαθά για όλους -  Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις τους. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος, νερού και αερίου – Μειώσεις στα τιμολόγια των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τα λαϊκά νοικοκυριά – Σε άνεργους και φτωχούς δωρεάν παροχή ρεύματος και νερού.

Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι τα θαλασσοδάνεια με δήμευση της περιουσίας τους.

·       Άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η στέγαση με αξιοπρεπείς συνθήκες είναι δικαίωμα όλων. Όχι στους σχεδιασμούς για επέλαση των αρπακτικών στη λαϊκή κατοικία και τη λεηλασία των κοινωνικών αγαθών.