"Με τη δραχμούλα ήμασταν καλύτερα" λέτε εσείς, το ίδιο λέει και ο Λαφαζάνης. Γιατί η δική σας δραχμούλα είναι καλύτερη;
  • Τρί, 15/09/2015 - 12:10

Η Λαϊκή Ενότητα εννοεί τη ρήξη με το ευρώ με εντελώς διαφορετικό τρόπο: ως έναν νομισματικό ελιγμό, μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και των κανόνων της, και όχι ως αποφασιστική ρήξη με τους θεσμούς της ΕΕ και τον ίδιο τον καπιταλισμό. Στη παρούσα φάση κρίσης του καπιταλισμού αυτό σημαίνει μνημόνιο χωρίς ευρω.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αντιπροτείνει την επιστροφή στις "καλές εποχές της δραχμής". Η ρήξη και το ευρώ και την ΕΕ είναι ο δρόμος για να πάρει τον έλεγχο της οικονομίας και της παραγωγής η εργατική τάξη και ο λαός. Αυτό που κωδικά αποκαλούμε: "εργατικός και λαικός έλεγχος".

Η εργατική τάξη, που παράγει όλο τον πλούτο της κοινωνίας, μπορεί μέσα από έναν δημοκρατικό και ορθολογικό σχεδιασμό και να τον αυξήσει και να τον αναδιανέμει δίκαια με βάση τις ανάγκες της όλης της κοινωνίας. Σήμερα ο πλούτος που παράγεται δεν επιστρέφει στην κοινωνία. Ακόμα και τώρα, και παρά την τρομακτική ύφεση και την δραματική μείωση του ΑΕΠ, σε κάθε 4μελή οικογένεια που ζει στην Ελλάδα "αντιστοιχούν", με ισόποση κατανομή του ΑΕΠ, πάνω από 5.000 € μηνιαίως. Πόσες τέτοιες οικογένειες υπάρχουν; Γιατί υπάρχει τέτοια ανισοκατανομή του πλούτου;