ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ κατεβαίνουν με διαφορετικό όνομα σε κοινό ψηφοδέλτιο. Ανώριμες οι συνθήκες για τη δημιουργία κοινού μετώπου;
  • Τρί, 15/09/2015 - 13:59

Στις 21.08 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε πρόταση εκλογικής και πολιτικής συνεργασίας προς αντικαπιταλιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις της αριστεράς. Η βάση της πρότασης ήταν ένα πλαίσιο συγκεκριμένου πολιτικού και ταξικού προσδιορισμού ρήξης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ένας δρόμος έξω από ευρώ – ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια. 

Στα προγραμματικά σημεία της πρότασης μας διαπιστώθηκε αμοιβαία συμφωνία με τις δυνάμεις του ΕΕΚ και έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στις επικείμενες εκλογές. Στα πλαίσια της πολιτικής – εκλογικής συνεργασίας κάθε πλευρά έχει την αυτοτέλεια να μπορεί να προβάλλει και το δικό της πρόγραμμα. 

Η εκλογική συνεργασία είναι ένα πρώτο βήμα - γιατί οι συνθήκες είναι και ώριμες και επιτακτικές - σε μια πορεία πολιτικής συνεργασίας, κοινής δράσης και θεωρητικού – πολιτικού διαλόγου και πρωτοβουλιών στην κοινή μας στράτευση για την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την συγκρότηση μιας άλλης αριστεράς που θα φτάσει μέχρι το τέλος το αίτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης. 

Το πρώτο καθήκον της αντικαπιταλιστικής αριστεράς πρέπει να είναι η συμβολή στην ανάπτυξη ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο, για να σαρωθούν τα παλιότερα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι με στόχο την άμεση και «μονομερή» ικανοποίηση των κοινωνικών – οικονομικών – πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ανέργων, των φτωχών, των μικρομεσαίων και της φτωχής αγροτιάς.