• Σάβ, 19/05/2012 - 23:45
Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Αποφαση τοπικης επιτροπης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννινων

Αποτελεί πραγματικότητα ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πιέσεις από ψηφοφόρους μας για κοινό εκλογικό κατέβασμα με το ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμούμε ότι οι πιέσεις αυτές έχουν μια πραγματική βάση, παρά ταύτα η στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά από τις εκλογές, , δε μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία. Αυτό ενισχύεται και από την εμπειρία μας γύρω από τις συνεργασίες της αριστεράς, τόσο στη Γαλλία, την Ιταλία, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Εκτιμούμε ότι οι μετατοπίσεις του το τελευταίο διάστημα, η με πάθος υπεράσπιση της συμμετοχής μας στην ΕΕ και το ευρώ, η θέση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των μνημονίων δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την πολιτική του κατεύθυνση.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι χωρίς ρήξη με την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς στου σύγχρονου καπιταλισμού. Χωρίς την αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δε μπορεί να υπάρξει μια πολιτική υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση τασσόμαστε υπέρ του εκλογικού κατεβάσματος, όπως τίθεται και στην απόφαση της τελευταίας ΠΣΕ, σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και με έμφαση στο ζήτημα του ευρώ και της ΕΕ, ζήτημα για το οποίο έγινε και ιδιαίτερη κουβέντα στην τοπική μας επιτροπή. Το κατέβασμα αυτό θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν πιο διευρυμένα χαρακτηριστικά από χώρους, άτομα και οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του προγράμματος αυτού.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή δουλειά προς την κατεύθυνση της εκλαΐκευσης του προγράμματος αυτού. Πρέπει τα κείμενα και τα καλέσματά μας να δίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε από τη μία πλευρά να είναι απτά και κατανοητά από όλο τον κόσμο, από την άλλη να απαντάνε στην καθημερινότητα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.  Να θέτουμε με περισσότερη σαφήνεια βασικές θέσεις μας γύρω από βασικά ζητήματα (παιδεία, υγεία, μετανάστες,  εργασιακά, αγροτικό, κοινωνική πολιτική κ.λ.π.) συνδέοντάς τα με τα βασικά σημεία του αντικαπιταλιστικού προγράμματος (στάση πληρωμών, έξοδος από € και ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζικού συστήματος με εργατικό έλεγχο, εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα, αναδιανομή εισοδήματος, παραγωγική ανασυγκρότηση).

Σημαντικό είναι να τονίσουμε και ότι θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να δούμε κινηματικές διαδικασίες που θα μπορέσουν και πάλι να βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Από τη μία όλη αυτή την προεκλογική περίοδο συνεχίζεται να εφαρμόζεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ειδικά με τη λήξη της μετενέργειας το κύμα αυτό παίρνει σαρωτικές διαστάσεις στην κοινωνία. Από την άλλη έχουμε την πεποίθηση ότι χωρίς το λαό στους δρόμους δε μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που αντιμετωπίζει και βιώνει. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να παλέψουμε το επόμενο διάστημα στα σωματεία και στις γειτονιές προκειμένου να αναπτυχθούν ακόμη και προεκλογικά κινηματικές διαδικασίες.

Με βάση αυτά ξεκινάμε την προεκλογική δουλειά και στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε με αμείωτο ρυθμό και ένταση την πάλη για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα και σε αυτό καλούμε και όλες τις τοπικές. Η παρέμβασή μας εκτιμούμε ότι θα είναι πιο δύσκολη αυτή τη φορά και ο χρόνος και πάλι είναι λίγος. Ήδη από χτες επαναλειτουργήσαμε εκλογικό περίπτερο και αρχίσαμε διακίνηση υλικού. Την Τετάρτη έχουμε κανονίσει την πρώτη μας εκδήλωση και μπαίνουμε και πάλι σε ρυθμούς προεκλογικής δουλειάς. 

 


Related Posts