• Κυρ, 20/05/2012 - 22:14
Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων Προαστίων

Απόφαση Συνέλευσης Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ νοτίων προαστίων

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ νοτίων προαστίων μετά από μία πολύ πλούσια συζήτηση γύρω από τα κομβικά ζητήματα της περιόδου και των καθηκόντων του εγχειρήματος μας κατέληξε στα εξής:

  1. Ως Τ.Ε. νοτίων προαστίων θεωρούμε αναγκαία την κάθοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιούνη με αφετηρία-ελάχιστο κοινό παρονομαστή το πολιτικό περιεχόμενο με το οποίο έδωσε την μάχη των εκλογών της 6ης Μάη και το αυτοτελές αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που προέβαλε.
  2. Για το ζήτημα των πολιτικών-εκλογικών συνεργασιών και τις επιδιώξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει των επόμενων εκλογών, ως ΤΕ νοτίων προαστίων συμφωνούμε με την απόφαση που πήρε το ΠΣΟ την Κυριακή 13/5, για κάλεσμα κοινής εκλογικής καθόδου στις δυνάμεις της ανατρεπτικής, αντι-ΕΕ Αριστεράς, στη βάση του αναγκαίου πολιτικού προγράμματος, αναδεικνύοντας το ζήτημα της πάλης κατά του Ευρώ και της ΕΕ και της θέσης για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευσης από αυτούς, αλλά και την προοπτική μιας άλλης Αριστεράς.
  3. Ως ΤΕ νοτίων προαστίων θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει τομή στον τρόπο λειτουργίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κατεύθυνση της εργατο-δημοκρατικής συγκρότησης, όπως αποφασίσθηκε στην τελευταία συνδιάσκεψη. Συγκεκριμένα το ελάχιστο που μας αντιστοιχεί είναι να εφαρμόσουμε τους κανόνες που δημοκρατικά αποφασίσαμε στην 1η  συνδιάσκεψη. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί ο αποφασιστικός χαρακτήρας των συνελεύσεων, παίρνοντας διαζύγιο οριστικά από λογικές veto. Είναι ζητούμενο από εδώ και στο εξής να κατακτηθεί μια κοινή αντίληψη σε ότι αφορά την αυτοτέλεια των διαδικασιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη δυνατότητα των μελών να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα, με βάση τις οργανωτικές αρχές.
  4. Είναι επιτακτικό να ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης στις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στόχο θα έχει την ιδεολογικοπολιτική εμβάθυνση της πρότασης μας για το ζήτημα της εξουσίας και  της σχέσης της κυβέρνησης με την εξουσία. Η συζήτηση αυτή δεν έρχεται απλά να υπηρετήσει τον θεωρητικό εξοπλισμό των μελών μας, είναι προϋπόθεση ωστόσο ώστε να διαμορφωθούν τα κριτήρια εκείνα με τα οποία θα διαμορφώσουμε μια επαναστατική τακτική στο σήμερα.
  5. Στα πλαίσια των σημείων 1 και 2 θεωρούμε πως εν όψει της νέας προεκλογικής περιόδου πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες από τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων με την ευρύτερη συμμετοχή συντρόφων, ανένταχτων αγωνιστών της Αριστεράς που προσεγγίζουν ή θέλουν να προσεγγίσουν την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Related Posts