• Δευ, 11/06/2012 - 09:38
Νέο Μνημόνιο μάς ζητάνε μετά την «διάσωση» της Ισπανίας!

Η κρίση στην Ισπανία, που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την ένταξή της στους μηχανισμούς «διάσωσης», έδειξε πόσο απότομα βαθαίνει η ίδια η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, με την ευρωζώνη και το ευρώ  να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Αυτή η εξέλιξη εντείνει τις πιέσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιθέσεις σε βάρος των λαών και των εργαζόμενων σε όλη τη Ευρώπη, στο όνομα της στήριξης των Τραπεζών και του ευρώ. Άλλωστε, στην Ισπανία το βασικό διακύβευμα αποτελεί το πώς θα στηρίξουν τις τράπεζες…

Το κόστος παραμονής στο ευρώ αποδεικνύεται μέρα τη μέρα δυσβάσταχτο απειλώντας να μας οδηγήσει στη καταστροφή στο όνομα της σωτηρίας μας!

Σε αυτές τις συνθήκες όχι μόνο η ΕΕ και η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, αλλά στην πράξη θα απαιτήσουν νέο Μνημόνιο με πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό μας. Η πρόσδεση στο ευρώ και την ευρωζώνη μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον ελληνικό λαό, όπως και στους λαούς όλης της Ευρώπης.

Φτάνει πιά! Υπάρχει άλλος δρόμος με τη ρήξη με το ευρώ και τη ευρωζώνη, με τη διαγραφή του χρέους, με την εθνικοποίηση των Τραπεζών χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο, με τον έλεγχο στις κερδοσκοπικές κινήσεις των κεφαλαίων.

Είναι ώρα να στηρίξουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να προετοιμάσουμε τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες για να τους σταματήσουμε!

Categories: 

Related Posts