Εκλογες 2015

Π.Γ. Αριστερής Ανασύνθεσης: Εκτιμήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Γενάρη και τις προκλήσεις που είναι μπροστά μας

  • Τρί, 03/02/2015 - 00:50

Αριστερή Ανασύνθεση

Πανελλαδικό Γραφείο

Εκτιμήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Γενάρη και τις προκλήσεις που είναι μπροστά μας

Η άποψη του ΣΕΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών: Χρειαζόμαστε αριστερή εργατική αντιπολίτευση!

  • Σάβ, 31/01/2015 - 13:55

1. Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25 Γενάρη καταγράφουν μια σαρωτική στροφή προς τα αριστερά. Ποτέ άλλοτε τα ποσοστά της Αριστεράς αθροιστικά δεν έχουν φτάσει σε τέτοια ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα. Δικαιολογημένα χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι πανηγυρίζουν για τη συντριπτική ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για το πλειοψηφικό ρεύμα προς τα αριστερά που αναδείχθηκε μέσα από τους αγώνες μας, για την ελπίδα ότι επιτέλους θα ξηλώσουμε τρόικες, μνημόνια και νεοναζί.

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΟΚΔΕ Σπάρτακος για αποτελέσματα εκλογών

  • Σάβ, 31/01/2015 - 13:53

Στις εκλογές της 25 Γενάρη η κυβέρνηση των μνημονίων και τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού διαμέσου της λιτότητας υπέστησαν σαφέστατη ήττα. Αυτό που γκρέμισε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως και τις προηγούμενες αστικές μνημονιακές κυβερνήσεις, ήταν σε τελική ανάλυση η πίεση του κινήματος των εργαζομένων, της νεολαίας και των καταπιεσμένων. Παρά τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες, οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις και οι αγώνες των τελευταίων χρόνων φέρνουν αποτελέσματα, ρίχνουν κυβερνήσεις, μπορούν να νικούν.

Announcement of the Central Committee of ANTARSYA for the results of the Greek elections

  • Τρί, 27/01/2015 - 09:08

The result of the political collaboration of ANTARSYA-MARS is a positive one. It reflects the influence of the other road, of rupture with the debt, the euro, the EU and the forces of capital which of higher significance than recorded by elections. It captured the protest and warning towards the right turn of SYRIZA. The political collaboration gave additional momentum to the election results and boosts the prospect of continuing and deepening the project. Overall, the result gives us the strength to continue to intervene more decisively in the future.

ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Δελτίο τύπου για το εκλογικό αποτέλεσμα

  • Δευ, 26/01/2015 - 12:17

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη. Θα αποτιμήσει  με συλλογικό και συντροφικό τρόπο το αποτέλεσμα και την εμπειρία κι θα χαράξει τα επόμενα ενωτικά βήματα, επιμένοντας στο δρόμο της μετωπικής συνεργασίας των δυνάμεων και των αγωνιστών που αναζητούν την Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής. Θα παρέμβει οργανωμένα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην νέα περίοδο των οξυμένων πολιτικών και κοινωνικών μαχών που ανοίγεται μπροστά μας.

Συγκριτικά αποτελέσματα στις εκλογικές περιφέρειες (2009-2015)

  • Δευ, 26/01/2015 - 12:12

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των ψηφοδελτίων που στήριξε η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ανά εκλογική περιφέρεια στις Βουλευτικές του 2009, του Μάη και Ιούνη  2012 και του  2015 .

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ : Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα

  • Δευ, 26/01/2015 - 01:54

Ο λαός καταδίκασε αποφασιστικά και γκρέμισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της χώρας. Καταδίκασε ταυτόχρονα όλα τα κόμματα που οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν την αντιλαϊκή  μνημονιακή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με την καταβύθιση της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ και την τοποθέτηση του κόμματος Γ. Παπανδρέου εκτός Bουλής.Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή εκλογική νίκη, εκφράζοντας το αίτημα του λαού «να φύγουν» αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή του και να έρθουν φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτή η ελπίδα, ωστόσο, δεν  μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης - ΕΕ και ΝΑΤΟ.  Αρνητικό και ανησυχητικό στοιχείο η κατάκτηση, παρά την κάμψη της, της τρίτης θέσης από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Ο αγώνας, ιδεολογικός, πολιτικός και κινηματικός, για το τσάκισμα των φασιστών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ιδιαίτερα μέσα στη νεολαία και στις γειτονιές.

Καταγγελία για τις ελλείψεις ψηφοδελτίων της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στην Α' Θεσσαλονίκης

  • Κυρ, 25/01/2015 - 17:46

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ καταγγέλλει το γεγονός ότι από τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας στην Α' Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σημαντική έλλειψη ψηφοδελτίων της, με αποτέλεσμα σε μερικά εκλογικά τμήματα η διαδικασία να διεξάγεται χωρίς καν να υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ!

Οι δολοφόνοι ξαναγυρνούν στον τόπο του εγκλήματος

  • Κυρ, 25/01/2015 - 17:33

1,5 χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής ξαναχτυπούν ανήμερα των εκλογών στο Κερατσίνι.

Τα τάγματα εφόδου της Χ.Α.,  αφού πρώτα έσκισαν και κατέβασαν αντιφασιστικό πανό, επέδραμαν στο 5ο σχολείο Κερατσινίου, που είναι εκλογικό τμήμα, και απαίτησαν να μην μοιράζεται εκλογικό υλικό στους πολίτες που προσέρχονταν για να ψηφίσουν.

Προκλήσεις των φασιστών από το πρωί. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε

  • Κυρ, 25/01/2015 - 14:02

Την απάντηση την πήραν από τους αντιφασίστες και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ, που έδιωξαν κλοτσηδόν τους φασίστες. Οι προκλήσεις των φασιστών θα απαντιούνται όπως πρέπει.

Καλούμε το λαό να τους απομονώσει και να τους στείλει στις τρύπες τους.

Ούτε στο Κερατσίνι ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Σελίδες