Εργασια

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την παρέμβαση του εργοδοτικού συνδικαλισμού με τις πλάτες της αστικής δικαιοσύνης στο Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

  • Σάβ, 21/01/2023 - 19:21

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θεωρούμε πολύ σοβαρή τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη με τον οποίο επιχειρούν Κράτος και εργοδοσία να βάλουν ταφόπλακα στο μαχητικό ταξικό εργατικό κίνημα και τα Συνδικάτα που δεν υποτάσσονται.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης- Κινητοποίηση ενάντια στην απλήρωτη εργασία σε ΚΔΑΠ

  • Τετ, 21/12/2022 - 18:13

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ DESARROLLO-LITTLE STARS

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα

  • Τρί, 06/09/2022 - 10:10

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα

Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην περιοχή μας με δύο νεκρούς εργάτες. Αυτή τη φορά από έκρηξη φιάλης αερίου στο εργοστάσιο ιχθυοτροφείο “ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ” στο Καναλάκι.  Δεν είναι η κακιά ώρα που χτυπά μόνιμα…. αλλά η εργοδοτική αυθαιρεσία στα μέτρα ασφαλείας και στο μεροκάματο. Μια εργοδοτική αυθαιρεσία που σαρώνει σε όλη τη περιοχή.

Κυβέρνηση και ΜΑΤ κτυπούν τους εργάτες, στηρίζουν την εργοδοσία στην "Μαλαματίνα"

  • Τετ, 31/08/2022 - 17:10

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη σημερινή βάρβαρη επίθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ κατά των απεργών εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη.

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Μαλαματίνας μέχρι τη νίκη!

  • Τρί, 23/08/2022 - 21:10

Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραβρέθηκε μαζί με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στη συνέντευξη τύπου του Σωματείου των εργαζομένων στη Μαλαματίνα με θέμα την ενημέρωση για τον απεργιακό αγώνα και την προοπτική με στόχο να μην περάσουν οι απολύσεις, να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις.

Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό των απεργών της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι

  • Παρ, 19/08/2022 - 21:53

Την Πέμπτη 19/8 κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία επισκέφτηκαν τους απεργούς της Μαλαματίνας που παλεύουν ενάντια στις 15 απολύσεις και τις αναδιαρθρώσεις της νέας ιδιοκτησίας του Ομίλου Mantis, οι οποίες που στοχεύουν ανάμεσα σε άλλα στην επιβολή ατομικών συμβάσεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζουν τον αγώνα και δεσμεύονται να συμβάλλουν αποφασιστικά στο κίνημα αλληλεγγύης και συντονισμένου αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και της αντεργατικής πολιτικής συνολικότερα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Όλοι και όλες στο πλευρό των εργαζομένων της Μαλαματίνας για να νικήσει ο δίκαιος απεργιακός αγώνας

  • Πέμ, 11/08/2022 - 18:25

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας Μαλαματίνα που παλεύουν για την ανάκληση των 15 άδικων απολύσεων, την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το απάνθρωπο και εκδικητικό μέτρο των απολύσεων έρχεται, όπως καταγγέλλει το σωματείο τους, στα πλαίσια της μεθόδευσης της εργοδοσίας για την επιβολή ατομικών συμβάσεων ισοπέδωσης των κεκτημένων δικαιωμάτων και ξεζουμίσματος των εργαζομένων.

16 Δεκέμβρη: Απεργιακή απάντησή στον προϋπολογισμό - σφαγείο

  • Τετ, 15/12/2021 - 22:50

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να μπουν σε αυτή τη μάχη με αντίστοιχες απεργιακές αποφάσεις για να μετατρέψουμε την 16 Δεκέμβρη σε μέρα απεργίας και διαδήλωσης ενάντια στον προϋπολογισμό.

Οι απεργίες μπορούν να νικάνε!

  • Παρ, 24/09/2021 - 09:04
 

Ο αγώνας των εργαζόμενων της e-Food νίκησε! To κόκκινο απεργιακό εργατικό ποτάμι των εργαζόμενων που πλημμύρισε την Τετάρτη τους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων σε όλη την Ελλάδα, και μία μέρα πριν την σημερινή ανακοινωμένη απεργία, ανάγκασε την εργοδοσία σε άτακτη υποχώρηση και δεσμεύεται να προσλάβει τους 2.016 εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας και την προϋπηρεσία τους και τις πρόσθετες παροχές.

Σελίδες