Εργασια

Η τρομοκρατία και ο εκβιασμός των ξενοδόχων δεν θα περάσει!

  • Δευ, 12/06/2023 - 23:43

To προηγούμενο διάστημα ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση ότι ξενοδοχείο στο Ηράκλειο ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δεσμευτούν με «ποινική ρήτρα» που -υποτίθεται- τους δεσμεύει να αποζημιώσουν το ξενοδοχείο με 5,000 € σε περίπτωση που παραιτηθούν μέσα στην τουριστική σεζόν.

Να σταματήσουν οι θυσίες των εργατών στον βρόμικο βωμό των κερδών του κεφαλαίου

  • Δευ, 29/05/2023 - 19:17

Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος, που πληρώνει η εργατική τάξη για τα κέρδη του κεφαλαίου και την άδικη ανάπτυξη, για την οποία κοκορεύεται ο Κ. Μητσοτάκης. Ένας νεκρός εργάτης 47 χρονών και δύο τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της πτώσης σκαλωσιάς στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αποτέλεσμα οι τρεις εργαζόμενοι να καταπλακωθούν από προπέλα πλοίου, κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών.

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας !

  • Παρ, 19/05/2023 - 17:12

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όχι άλλοι νεκροί εργάτες στο βωμό του κέρδους. Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στην EMFI

  • Τρί, 18/04/2023 - 10:44

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ακόμα μια εργατική δολοφονία. Αυτή τη φορά ο εργαζόμενος Βαγγέλης Τσαμπάς σκοτώθηκε μέσα στο μηχανοστάσιο εν ώρα εργασίας την Τρίτη 11/4 σε εργοστάσιο της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ). Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών (ΠΟΕΥΓΤΠ), που αποφάσισε 24ωρη απεργία στο εργοστάσιο για σήμερα 18/4, ο νεκρός εργαζόμενος δούλευε εξαντλητικά ωράρια (ακόμα και συνεχόμενα 12ωρα) για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο πλευρό των διανομέων της Wolt και του δίκαιου αγώνα τους

  • Κυρ, 02/04/2023 - 16:50

Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι μπαίνουν στον δρόμο του αγώνα, δείχνοντας τη δύναμή τους και απαντώντας αγωνιστικά στις προκλητικές αποφάσεις της εργοδοσίας, που έχει την κάλυψη της κυβέρνησης. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των διανομέων της «Wolt» ως απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση της εταιρείας να περικόψει την αμοιβή των εργαζομένων ανά παραγγελία είναι δυναμική και ελπιδοφόρα. Πρέπει να έχει την υποστήριξη και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και του λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο πλευρό τους και θα συμβάλλει για τη νίκη του αγώνα τους.

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την παρέμβαση του εργοδοτικού συνδικαλισμού με τις πλάτες της αστικής δικαιοσύνης στο Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

  • Σάβ, 21/01/2023 - 19:21

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θεωρούμε πολύ σοβαρή τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη με τον οποίο επιχειρούν Κράτος και εργοδοσία να βάλουν ταφόπλακα στο μαχητικό ταξικό εργατικό κίνημα και τα Συνδικάτα που δεν υποτάσσονται.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης- Κινητοποίηση ενάντια στην απλήρωτη εργασία σε ΚΔΑΠ

  • Τετ, 21/12/2022 - 18:13

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ DESARROLLO-LITTLE STARS

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα

  • Τρί, 06/09/2022 - 10:10

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα

Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην περιοχή μας με δύο νεκρούς εργάτες. Αυτή τη φορά από έκρηξη φιάλης αερίου στο εργοστάσιο ιχθυοτροφείο “ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ” στο Καναλάκι.  Δεν είναι η κακιά ώρα που χτυπά μόνιμα…. αλλά η εργοδοτική αυθαιρεσία στα μέτρα ασφαλείας και στο μεροκάματο. Μια εργοδοτική αυθαιρεσία που σαρώνει σε όλη τη περιοχή.

Κυβέρνηση και ΜΑΤ κτυπούν τους εργάτες, στηρίζουν την εργοδοσία στην "Μαλαματίνα"

  • Τετ, 31/08/2022 - 17:10

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη σημερινή βάρβαρη επίθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ κατά των απεργών εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη.

Σελίδες