Εργασια

Όλες-οι στην Απεργία ! Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της

  • Τετ, 28/02/2024 - 08:39
Η απεργία στις 28 Φλεβάρη, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και η πρώτη πανεργατική απάντηση στη νέα χρονιά, μπορεί και πρέπει να είναι ένα μεγάλο βήμα για να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, την λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ. 
 

Κάτω τα χέρια από το σωματείο - άμεση επαναπρόσληψη του προέδρου του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

  • Πέμ, 15/02/2024 - 13:36

 Καταγγέλουμε την εργοδοσία του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ που όχι μόνο συνεχίζει να αρνείται την επαναπρόσληψη του προέδρου του Σωματείου, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που ακυρώνει την απόλυσή του από την εταιρεία, αλλά προχωράει σε νέες διώξεις εναντίον του.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας για νέα εργοδοτική δολοφονία

  • Δευ, 12/02/2024 - 19:05

Ένας ακόμα θάνατος εργάτη έρχεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την αιματοβαμμένη λίστα, λίγες μόνο μέρες μετά την εργοδοτική δολοφονία ενός συναδέλφου στο ΔΕΔΔΗΕ και πάλι στην περιοχή της Αργολίδας. Αυτή τη φορά ένας εργαζόμενος σε φωτοβολταϊκά έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Καταγγελία για τον θάνατο εργολαβικού εργάτη σε έργα δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ

  • Δευ, 05/02/2024 - 21:06

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Συμπαράσταση στον αγώνα των νοσοκομειακών στον "Άγιο Σάββα"

  • Τρί, 23/01/2024 - 14:56
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" ενάντια στις απολύσεις 58 συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Η τρομοκρατία και ο εκβιασμός των ξενοδόχων δεν θα περάσει!

  • Δευ, 12/06/2023 - 23:43

To προηγούμενο διάστημα ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση ότι ξενοδοχείο στο Ηράκλειο ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δεσμευτούν με «ποινική ρήτρα» που -υποτίθεται- τους δεσμεύει να αποζημιώσουν το ξενοδοχείο με 5,000 € σε περίπτωση που παραιτηθούν μέσα στην τουριστική σεζόν.

Να σταματήσουν οι θυσίες των εργατών στον βρόμικο βωμό των κερδών του κεφαλαίου

  • Δευ, 29/05/2023 - 19:17

Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος, που πληρώνει η εργατική τάξη για τα κέρδη του κεφαλαίου και την άδικη ανάπτυξη, για την οποία κοκορεύεται ο Κ. Μητσοτάκης. Ένας νεκρός εργάτης 47 χρονών και δύο τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της πτώσης σκαλωσιάς στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αποτέλεσμα οι τρεις εργαζόμενοι να καταπλακωθούν από προπέλα πλοίου, κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών.

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας !

  • Παρ, 19/05/2023 - 17:12

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όχι άλλοι νεκροί εργάτες στο βωμό του κέρδους. Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στην EMFI

  • Τρί, 18/04/2023 - 10:44

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ακόμα μια εργατική δολοφονία. Αυτή τη φορά ο εργαζόμενος Βαγγέλης Τσαμπάς σκοτώθηκε μέσα στο μηχανοστάσιο εν ώρα εργασίας την Τρίτη 11/4 σε εργοστάσιο της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ). Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών (ΠΟΕΥΓΤΠ), που αποφάσισε 24ωρη απεργία στο εργοστάσιο για σήμερα 18/4, ο νεκρός εργαζόμενος δούλευε εξαντλητικά ωράρια (ακόμα και συνεχόμενα 12ωρα) για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σελίδες