ΤΟΠΙΚΕΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας: Να συναντηθούν οι επιμέρους αντιστάσεις – Να στηρίξουμε μαζικά την πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών

  • Παρ, 05/03/2021 - 23:34
Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών θα μπορούσε να σκεφτεί «κι όμως κινείται»! Από το δικηγορικό σύλλογο μέχρι τα αγροτικά μπλόκα, και από τις δράσεις των φοιτητών μέχρι και «αυθόρμητες» κινήσεις νεολαίας απέναντι στο απαράδεκτο Lock Down η αγανάκτηση του κόσμου φαίνεται να παίρνει σχήμα και μορφή, να υπάρχουν διαθέσεις μαζικής διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορδελιού-Εύοσμου για το τοπικό λοκντάουν

  • Παρ, 26/02/2021 - 23:40

Η κήρυξη του δήμου Κορδελιού-Εύοσμου σε καθεστώς τοπικού λοκντάουν δεν έχει καμία υγειονομική λογική. 160.000 κάτοικοι ζουν εδώ και μια βδομάδα σε ένα καθεστώς παραλογισμού, όπου σχολεία που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο λειτουργούν από τη μια πλευρά επειδή ανήκουν στον δήμο Παύλου Μελά ενώ τα απέναντι τους όχι επειδή ανήκουν στον Εύοσμο. Το ίδιο ισχύει και για καταστήματα ενώ δεν έχει δοθεί καμία πειστική αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα των μέτρων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας: Οι δημόσιοι χώροι μας ανήκουν! Όχι στην ιδιωτικοποίηση!

  • Τρί, 09/02/2021 - 11:15

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας στηρίζει αμέριστα τον  αγώνα των κατοίκων της Λευκάδας για την προστασία της βόρειας παραλίας του νησιού  μας από τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών, οι οποίες στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε έργα τα οποία, αφενός έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αφετέρου βρίσκουν απέναντί τους την τοπική κοινωνία, ενάντια στις αδιαφανείς διαδικασίες κεκλισμένων των θυρών των τοπικών δημοσίων θεσμών.

Τοπική Νοτίων: Κάλεσμα για την ημέρα δράσης για την πρωτοβάθμια υγεία

  • Τρί, 02/02/2021 - 22:52

Η Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έχει κηρυχθεί από τα σωματεία και τις ενώσεις γιατρών και νοσηλευτών ως μέρα δράσης για την πρωτοβάθμια υγεία, ενώ στις 16 Φεβρουαρίου έχει κηρυχθεί πανυγειονομική απεργία. Ο αγώνας των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία, που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία για τα δικαιώματα λαού και νεολαίας είναι δίκαιος και χρειάζεται την ενεργητική αλληλεγγύη και αγωνιστική συμπαράταξη του κινήματος.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων Κυπαρισσίας Φιλιατρών για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Τριφυλίας

  • Σάβ, 09/01/2021 - 20:20

 Στις 7 Ιανουαρίου του 2021 στο δρόμο μεταξύ Προδρόμου κι Αγαλιανής της ΔΕ Αυλώνας του Δήμου Τριφυλίας, σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα. Ανετράπει απορριμματοφόρο και από το τριμελές πλήρωμά του, ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και ο άλλος εργάτης ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: 30 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

  • Πέμ, 07/01/2021 - 20:24

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση τιμής στο Ν. Τεμπονέρα και αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ- κεφάλαιο που διοργανώνουν μαζικοί φορείς το Σάββατο  9 Γενάρη, 6.00 μ.μ, στην Πάτρα, στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα», στην πλατεια Βουδ, με όλα με μέσα ατομικής προστασίας.

Σελίδες