ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας : FULGOR- Τα εργατικά "ατυχήματα" είναι εργοδοτικές δολοφονίες

 • Πέμ, 15/10/2015 - 00:11
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη της Fulgor, του 42χρονου Άρη Παπαθανασόπουλου.
 
Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες του νομού μας και στα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Το δυστύχημα έγινε στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ, εργοστάσιο του ομίλου Στασινόπουλου. Είναι νωποί στη μνήμη μας οι θάνατοι των 6 εργατών της «Σωληνουργίας», που άνηκε επίσης στον ίδιο όμιλο.
 

Απόφαση ΤΕ Κορινθίας, 28/8

 • Σάβ, 29/08/2015 - 12:42

Συμφωνούμε με την απεύθυνση της ΚΣΕ για τη συνεργασία των δυνάμεων της ρήξης, του ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Ωστόσο υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο αυτό επιδιώχθηκε έγκαιρα και με ενιαίο τρόπο από όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είναι σαφές ότι τόσο λογικές εκ των προτέρων αποκλεισμού της συνεργασίας με συγκεκριμένες δυνάμεις, όσο και αποδοχής της συνεργασίας ουσιαστικά άνευ όρων, υπονόμευσαν τη δυνατότητα αυτή η συνεργασία να έχει τόσο το εύρος όσο και το απαραίτητο πολιτικό περιεχόμενο που απαιτούσε η συγκυρία.

Για την πορεία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου το Σάββατο 7/3

 • Παρ, 13/03/2015 - 16:15

Το Σάββατο 7/3 έγινε στην Κόρινθο συγκέντρωση και πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών που είναι ανοιχτό στην πόλη από το 2012, μετά από αρχικό κάλεσμα τριών συλλογικοτήτων (Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας) και τη στήριξη στη συνέχεια και από άλλες. Μετά την άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει την είσοδο και την οπτική επαφή της κεφαλής της πορείας με τους έγκλειστους μετανάστες, έγιναν μικροεπεισόδια τα οποία αντιμετωπίστηκαν αμέσως με χημικά από τους πάνοπλους αστυνομικούς που περίμεναν εντός του στρατοπέδου.

Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας, 3/1/2015

 • Κυρ, 04/01/2015 - 20:21

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας συνεδρίασε το Σάββατο 3/1 και συζήτησε επί της πολιτικής συγκυρίας και επί των επερχόμενων εκλογών. Συμφωνήσαμε ομόφωνα με την εισήγηση της ΚΣΕ και τοποθετούμαστε υπέρ της πολιτικής συνεργασίας με τις δυνάμεις που συμφωνούν με το πλαίσιο που προτείναμε στην απόφαση της Συνδιάσκεψης και του τελευταίου ΠΣΟ. Στην κατεύθυνση αυτή οργανώνουμε την εκλογική μάχη και τοπικά, με επαφές με συναγωνιστές με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί στα κινήματα αλλά και στις περιφερειακές εκλογές.

Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας, 21/12

 • Τετ, 24/12/2014 - 12:40
 • Συμφωνούμε με την αναβολή της Συνδιάσκεψης και τη διεξαγωγή της σε εύλογο διάστημα, για την καλύτερη προετοιμασία της με βάση και τη νέα συγκυρία.
 • Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο την απόφαση του ΠΣΟ, σε μία λογική αλληλοτροφοδότησης βάσης-οργάνων.
 • Βλέπουμε με θετικό μάτι τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και μία πιθανή εκλογική συμμαχία πρέπει να εξυπηρετεί αυτή τη λογική.

Συμπαράσταση στον αγώνα των απεργών του Καζίνο Λουτρακίου

 • Κυρ, 01/06/2014 - 14:50
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/6 ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (ΕΘΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας για τους Δήμους

 • Παρ, 21/02/2014 - 18:40

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εκδήλωση «Τοπική αυτοδιοίκηση και αριστερά», Κόρινθος Τετάρτη 12/2

 • Σάβ, 08/02/2014 - 13:04

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας σάς καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τοπική αυτοδιοίκηση και αριστερά», στην οποία θα συζητηθεί και το κάλεσμα των Τοπικών Επιτροπών Πελοποννήσου για τη συγκρότηση αριστερού, αντικαπιταλιστικού, αγωνιστικού σχήματος παρέμβασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54) αυτή την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μμ και εισηγητής θα είναι ο Άγγελος Χάγιος, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Σελίδες