• Τρί, 02/04/2013 - 20:20
Κάλεσμα ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευόσμου-Κορδελιού σε αντιφασιστική πορεία Σάββατο 6/4

Προκήρυξη της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευόσμου-Κορδελιού με κάλεσμα σε αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 6/4 στην Πλατεία Δημαρχείου

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον...

Η Χρυσή Αυγή, μια ναζιστική συμμορία, βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο το πρωί με το κοστούμι του βουλευτή και το βράδυ βάζοντας τη γνωστή περιβολή του τραμπούκου δολοφονεί μετανάστες, κυνηγά και χτυπά αγωνιστές, σπάει μαγαζιά. Είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στο κίνημα όταν αυτό γίνεται επικίνδυνο, είτε αυτό είναι το εργατικό με δυναμικές απεργίες, είτε το φοιτητικό κίνημα κοκ.

ΜΥΘΟΣ 1: «Οι φασίστες είναι ενάντια στο σύστημα»

Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο ιστορικός ρόλος του φασισμού διαχρονικά. Από τη Γερμανία του Χίτλερ, οι φασίστες πάντα στοχοποιούσαν τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους κομμουνιστές. Από τότε ήταν το μακρύ χέρι των βιομηχάνων, του Κεφαλαίου, του καπιταλισμού. Για αυτό η Χρυσή Αυγή ψήφισε ΚΑΤΑ στην φορολογία των εφοπλιστών, YΠΕΡ στη διαγραφή των χρεών των μεγάλων ΠΑΕ, για αυτό και προσκυνάνε το Ευρώ και την Ε.Ε.

ΜΥΘΟΣ 2: «θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή για να τους τρίξει τα δόντια στη βουλή»

Στους  μόνους που έχουν τολμήσει να επιτεθούν δημόσια οι Χρυσαυγίτες εκτός από μετανάστες και μικροπωλητές είναι σε γυναίκες βουλευτίνες της Αριστεράς με τον Κασιδιάρη να γίνεται «λαγός» και να κρύβεται αποφεύγοντας για μέρες το αυτόφωρο. Μπροστά στα αφεντικά τους, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, τους βιομηχάνους σκέκονται προσοχή. Για αυτό και στήριξαν τον Μάνεση στην απεργία της Χαλυβουργίας,για αυτό και στηρίζουν την «επένδυση» στα μεταλεία της Β.Α. Χαλκιδικής (Σκουριές) με το πρόσχημα ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενάντια στους μεγαλειώδεις αγώνες των κατοίκων για τον τόπο τους. Για αυτό και πάντα με την κάλυψη της αστυνομίας του Δένδια επιτίθεται σε αριστερούς, αναρχικούς, σε όποιον αγωνίζεται. Ατέλειωτος ο κατάλογος με τις δολοφονικές τους επιθέσεις σε ανθρώπους του κινήματος.

ΜΥΘΟΣ 3: «Η Χρυσή Αυγή θα μας βρει δουλειές»

Οι υποσχέσεις για εργασία «Μόνο για Έλληνες» που δίνουν οι Χρυσαυγίτες αφορούν δουλειές με μισθούς πείνας, στις επιταγές ακριβώς της Τροΐκας και της κυβέρνησης. Δουλειά στον Έλληνα εργάτη λένε εννοώντας παχυλά κέρδη και φτηνό εργατικό δυναμικό για το αφεντικό. Κάνουν για τα μάτια του κόσμου «συσσίτια μόνο για Έλληνες» χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο. Εμείς αντιπαραβάλλουμε σε όλα αυτά την αλληλεγγύη μεταξύ των «από κάτω», όλων των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας. Την οργάνωση του λαού σε σωματεία, επιτροπές ανέργων στις πρωτοβουλίες κατοίκων και γειτονιάς. Την πάλη ενάντια στο σφαγείο Τροΐκας, ΕΕ, Κυβέρνησης για την ζωή που μας αξίζει!

Δουλειές με μισθούς που καλύπτουν τις ανάγκες μας  θα βρεθούν μόνο μέσα από την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει την ανεργία, που γεννάει το φασισμό!

Να κρατήσουμε τις γειτονιές μας καθαρές από το δηλητήριο του φασισμού!

Ειδικά στον Εύοσμο που είναι μια προσφυγική γειτονιά, γνωρίζουμε καλά από τους παππούδες μας τι πάει να πει ξεριζωμός και μετανάστευση. Θα αφήσουμε τις γειτονιές μας στο έρμαιο του φασισμού;

 

Οι παππούδες μας πρόσφυγες...

Οι γονείς μας μετανάστες...

Εμείς;

Αντιφασιστική Πορεία

Σαββατο 6/4, 12:00 Πλ. Δημαρχείου


Related Posts