• Κυρ, 09/03/2014 - 23:54
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ΤΟ Πειραιά: Για την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Κοκκινιά και τον Ρέντη

Στη σημερινή συγκυρία της κλιμάκωσης της επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου στα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να παρέμβει στις εργατικές γειτονιές με γνώμονα την ανατροπή της επίθεσης και τη συγκρότηση των δυνάμεων για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Ειδικά σε μια περίοδο που η ρεφορμιστική αριστερά έχει επιλέξει να μην σηκώσει το γάντι, είτε στα πλαίσια της ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική διαχείρηση, είτε της άρνησης του ΚΚΕ να συμβάλλει στην ανάπτυξη ανατρεπτικών αγώνων παραπέμποντας τα πάντα στο αόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας, η ενιαία, αυτοτελής και η πολιτικά αιχμηρή παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εργατικές γειτωνίες, τα τοπικά κινήματα και τις εκλογές για το τοπικό κράτος είναι σημαντικός κρίκος για το ξεδίπλωμα αναγκαίου πολιτικού κινήματος ρήξης και ανατροπής.

Οι κινήσεις συντρόφων του ΣΕΚ για συγκρότηση ψηφοδελτίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογες στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη έξω κι ενάντια στις αποφάσεις της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β΄ Πειραιά δεν θυμίζουν σε τίποτα την ελπιδοφόρα συγκρότηση του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που παρά τις κατά καιρούς αδυναμίες, διατηρεί ακέραιο ένα πλαίσιο δημοκρατικής συγκρότησης και αντικαπιταλιστικής φυσιογνωμίας και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιόδου και του εργατόκοσμου της Κοκκινιάς αλλά υπονομεύει την πολιτική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη περιοχή. Τις τελευταίες βδομάδες, αγνοήθηκαν τόσο οι αρχές λειτουργίας και τα κεκτημένα του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά και οι συλλογικές διαδικασίες και οι αποφάσεις της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β΄ Πειραιά. Συγκεκριμένα:
α) Είναι απαράδεκτη, αντισυντροφική και ατελέσφορη η εν κρυπτώ μεθόδευση για να εκβιαστούν αποφάσεις σε αντίθεση με το πνεύμα και ο γράμμα των αποφάσεων της τελευταίας συνέλευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β’ Πειραιά . Η μερίδα αυτή των συντρόφων: Δεν συμμετείχε στο συντονιστικό τόσο πριν όσο και μετά τη συνέλευση της τοπικής επιτροπής και το κάλεσμα της συγκεκριμένης συνέλευση για τη δημιουργία κίνησης πολιτών, όχι μόνο δεν αποτελεί απόφαση όλων των παραπάνω αλλά αντίθετα έρχεται απ’ έξω με συλλογή υπογραφών, κόντρα σε κάθε προσπάθεια που έγινε από την πλειονότητα των σ/φων της τοπικής επιτροπής, να μην πληγωθεί η ενιαία έκφραση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην εκλογική της παρέμβαση στο Δήμο της Νίκαιας.
β) Το περιεχόμενο που προτείνεται για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι εξαιρετικά ελλειματικό και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις αποφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί από την παρέμβαση της αντικαπιταλιστκής αριστεράς, τις ομόφωνες επεξεργασίες της ομάδας εργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την παρέμβαση στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις πρόσφατες αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες οριοθετούν με ξεκάθαρο τρόπο την παρέμβαση στο τοπικό κράτος. Προωθούνται και στηρίζονται αντικαπιταλιστικές κινήσεις, οι οποίες έχουν σχετική αυτοτέλεια από αυτήν, διακριτές διαδικασίες, εμπλέκουν ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών και λειτουργούν στη βάση της εργατικής δημοκρατίας. Η μορφή συγκρότησης ενός ψηφοδελτίου προτάσσοντας το πρόσωπο του επικεφαλής κι όχι το περιεχόμενο και τη συλλογική λειτουργία μια αντικαπιταλιστικής κίνησης πόλης, είναι ξένο πρός τη φυσιογνωμία της αριστεράς συνολικά και μοιάζει με τις χειρότερες περιπτώσεις αστών πολιτευτών που διαγκωνίζονται για την αναδειξή τους σε δημοτικούς παράγοντες. Ακόμα και τα σύγχρονα «Ποτάμια» - πλυντήρια της αστικής πολιτικής, στο κάλεσμά για τη συγκρότησή τους είχαν εκτενέστερη και πιο ξεκάθαρη αναφορά στην πολιτική τους τοποθέτηση και ήταν λιγότερο προσωποκεντρικά.
Στην τελευταία συνέλευση της τοπικής επιτροπής έγινε συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο οι σύντροφοι επέλεξαν να αγνοήσουν.

Το “ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση” με όλες του τις δυνάμεις στον Πειραιά εργάζεται και θα συνεχίσει να εργάζεται για την συγκρότηση αντικαπιταλιστικής κίνησης πόλης στην Κοκκινιά και το Ρέντη, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των κατευθύνσεων της συνέλευσης της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β΄ Πειραιά. Κάθε άλλου τύπου προσπάθεια που θα υπονομεύσει αυτή την εμφάνιση και πληγώνει την ενότητά της, θα θεωρηθεί ξένο σώμα ως προς αυτήν και θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια.
Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις αρχές λειτουργίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούμε τα μέλη της τοπικής επιτροπής να πάρουν πρωτοβουλία για να συγκληθεί μέσα στην εβδομάδα συνέλευση της τοπικής επιτροπής.

Νίκαια 9/3/2014

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση,
Τομέας Οργανώσεων Πειραιά