• Τετ, 26/03/2014 - 01:26
Διαδήλωση 1 Απρίλη ενάντια στη σύνοδο Ecofin. Συγκέντρωση Ώρα 6.30 μ.μ. Πλατεία Ελευθερίας
  • Να μην επικυρωθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας ούτε στη Βουλή ούτε στο Eurogroup στις 1-2 Απρίλη!
  • Κάτω η κυβέρνηση - Έξω η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας εγκαινιάζει μια νέα καταστροφική λαίλαπα  ενάντια στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα, με τη νέα οργανωμένη απάτη του λεγόμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος», με την άγρια περιστολή κοινωνικών δαπανών, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους στο δημόσιο, φορολογική λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων. Με το ληστρικό αυτό «πλεόνασμα» να διατίθεται σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων και εξευτελιστικά ψίχουλα για την εκλογική εξαγορά των «ιθαγενών». Κατά τα λοιπά η συμφωνία περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών και παράλληλα πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κατάργηση τριετιών και ωριμάνσεων). Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, με τα ασφαλιστικά ταμεία στα όρια της χρεωκοπίας και νέες περικοπές για τις συντάξεις πείνας. Νομιμοποίηση του λοκ άουτ και ασφυκτικό περιορισμό στα όρια της κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας (νέο άρθρο 4 με απόφαση για απεργία από την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων σε μια επιχείρηση). Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων κάτω από τις επιταγές των ευρωπαϊκών πολυεθνικών γάλακτος. Μέτρα για την απελευθέρωση της τιμής των φαρμάκων, διάθεσή τους στα σουπερμάρκετ και τα βενζινάδικα, μεγάλες αυξήσεις των τιμών μέσα από τη μονοπώληση της αγοράς, όπως σε όλες τις χώρες που επιλέχτηκαν αυτές οι πολιτικές. Και τέλος μεθοδεύσεις για ρύθμιση του χρέους με αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις και ασφυκτική επιτροπεία για τα επόμενα 50 χρόνια, με την υπογραφή ενός νέου μεσοπρόθεσμου και την κατάργηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας.

Τα μέτρα αυτά, θα έρθουν για ψήφιση μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες στην Βουλή και θα επικυρωθούν από το Eurogroup στις 1-2 Απρίλη. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη νέα συμφωνία-έκτρωμα. Με απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια και στην ψήφισή της από την Βουλή και στην έγκρισή της στο Eurogroup. Δεν είναι αγώνας η απεργία για την τιμή των όπλων στις 9 Απρίλη της ξεφτιλισμένης γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ, όταν όλα θα έχουν κριθεί! Οι αγώνες πρέπει να εκδηλωθούν άμεσα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό:

  • να μην αφήσουν να περάσει η νέα συμφωνία, να δώσουν την μάχη για να ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα αγώνων τώρα.
  • να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνια που μας οδηγούν στην καταστροφή για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού, για να προασπίσουν το ευρώ.
  • Η συγκέντρωση την Τρίτη 1 Απρίλη στην πλατεία Ελευθερίας και οι αντίστοιχες σε όλη την Ελλάδα να αποτελέσουν ένα σημαντικό σταθμό της λαϊκής απάντησης. Καλούμε εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και όλες ανεξαιρέτως τις οργανώσεις τα κόμματα και τις ομάδες που αντιπαλεύουν την ΕΕ από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων, να συμβάλουν στην οργάνωση και την επιτυχία της συγκέντρωσης ενάντια στη σύνοδο του Ecofin και τα νέα μνημόνια.

Related Posts