Βίντεο από την εκδήλωση στην Καλαμάτα 3/3
  • Δευ, 05/03/2012 - 18:47
Βίντεο από την εκδήλωση στην Καλαμάτα 3/3

Πάνω από 70 αγωνιστές και αγωνίστριες παρακολούθησαν μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Καλαμάτα το Σάββατο 3/3 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής. Μέχρι να φτάσουμε στην εκδήλωση είχαμε κάνει σειρά εξορμήσεων, εκτεταμένες αφισσοκολλήσεις σε όλη την πόλη ενώ δώσαμε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ως αποτέλεσμα της εξώστρεφης δράσης ήταν να έρθουν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και αγωνιστές από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολύς κόσμος που ήθελε να έρθει σε επαφή με τις απόψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα.

 

Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκε ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ο οποίος έκανε μια εκτεταμένη οικονομική ανάλυση, ενώ έδωσε λεπτομερή στοιχεία για το PSI εξηγώντας γιατί πρόκειται για έναν μηχανισμό καταλήστευσης της εργατικής τάξης της χώρας. Στην συνέχεια ο Χρήστος Τουλιάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξόδου από την ΕΕ και το ευρώ, τονίζοντας πως στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι μονόδρομος, ενώ τόνισε την σημασία του αντικαπιταλιστικού προγράμματος.

Τέλος ο Γιάννης Σηφακάκης αφού έκανε μια γρήγορη περιγραφή του κινήματος και των βημάτων που έγιναν όλη αυτή την περίοδο από την ψήφιση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2009 μέχρι την μετατροπή των παρελάσεων της 28ης Οκτώβρη του '11 σε διαδηλώσεις που ανάγκασαν τον Παπανδρέου σε ήττα, εξήγησε πως μαζί με την οικονομική κρίση και τον πανικό που αυτή έχει σπείρει, μπροστά μας ξετυλίγεται μια τεράστια πολιτική κρίση που ανοίγει μεγάλα περιθώρια για την αριστερά.

Ο δρόμος για τους εργαζόμενους δεν είναι άλλος από το να ενισχύσουν την αντίσταση με απεργίες και καταλήψεις μέχρι να τους ανατρέψουμε. Η μεγάλη αυτή εκδήλωση στην Καλαμάτα έδειξε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει μεγάλα ακροατήρια και πολύ κόσμο να κερδίσει ανοίγοντας το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα στον κόσμο που ψάχνει να βρει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα της περιόδου.

πηγή : ergatiki.gr

 

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση :