• Πέμ, 05/06/2014 - 09:44
Αναιρέσεις 2014: Αθήνα 6-7-8, Πάτρα 6-7, Γιάννενα 13-14, Θεσσαλονίκη 13-14-15 Ιούνη
Κάνουμε θόρυβο και αυτό είναι γεγονός!
Στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής, το σύστημα μιλάει για μια χαμένη γενιά. Τηλεοπτικές περσόνες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, όλο το πολιτικό σύστημα της υποταγής βαφτίζει τον σημερινό μεσαίωνα «success story» που ήρθε για να μείνει και να ορίσει τις ζωές και το μέλλον μας. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Εδώ και 4 χρόνια ένα κύμα αντίστασης αναπτύσσεται και εισβάλλει στο κυρίαρχο σκηνικό. Εκατομμύρια άνθρωποι γνώρισαν για πρώτη φορά τις πλατείες και τους δρόμους, τις διαδηλώσεις και την οργή που γίνεται πολιτική συνείδηση. Για πρώτη φορά το πολιτικό κενό ανάμεσα στους «πάνω» και στους «κάτω» είναι τόσο μεγάλο, που μοιάζει αγεφύρωτο. Στις γειτονιές μας πια δεν ανοίγουν μπλε και πράσινα γραφεία πολιτικών νεολαιών αλλά πειράματα κοινωνικής αυτό-οργάνωσης και συλλογικής διαχείρισης. Εργατικές λέσχες, νεολαιίστικα στέκια, πολιτιστικά αντι-πρότυπα, μια νέα πολιτική φτιάχνει ένα νέο πολυπλόκαμο δίκτυο κοινωνικής αντίστασης και δημιουργίας.
Δοκιμάζουμε το μέλλον μας αλλιώς!
Η πολιτική εξουσία δε χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι όλα αυτά δεν την τρομάζουν, ότι δεν είναι αρκετά για να αμφισβητήσουν την παντοκρατορία της και ότι ακόμη «οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος». Έτσι όμως μας πετάει το μπαλάκι. Μπορούμε σήμερα να συγκροτήσουμε μια συνολική πολιτική απάντηση απέναντι στον Καπιταλισμό και την κρίση του ή θα υπάρχουμε σε όσους θύλακες που αυτός μας επιτρέπει; Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύουν ώστε η κοινωνική πλειοψηφία να βροντοφωνάξει απέναντι σ’ αυτό το ερώτημα, ορθά και κοφτά ότι «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!». Δεν έχουμε ανάγκη τα μνημόνια και την εξυπηρέτηση του Χρέους, γιατί εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου γύρω μας και μ’ αυτόν τον πλούτο θέλουμε να καλύπτουμε τις κοινωνικές ανάγκες και όχι την καπιταλιστική κερδοφορία. Δεν μας συγκινεί ούτε στο ελάχιστο η ΕΕ της του οικονομικού και του κοινωνικού μεσαίωνα, η ΕΕ που στηρίζει τους νεοναζί στην Ουκρανία, γιατί πιστεύουμε σε μια άλλη διεθνοποίηση στην Ευρώπη και τον κόσμο που θα έχει στην σημαία της τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας και όχι την απελπισία τους. Θέλουμε να ζήσουμε χωρίς τον «ανώτερο νόμο» του καπιταλισμού, την εκμετάλλευση δηλαδή ανθρώπου από άνθρωπο, την μήτρα της βαρβαρότητας και του εκφασισμού! Γι’ αυτό παλεύουμε να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική χειραφέτηση και την κομμουνιστική απελευθέρωση!
ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014
Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» είναι πιστό στο ραντεβού του και φέτος, χωρίς «αναβολή λόγω εκλογών». Σε πείσμα των νόμων της αγοράς, θα στηθεί από εκατοντάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα, χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις. Σαν να έχουμε βάλει στόχο να φέρουμε μια προβολή της νέας κοινωνίας της συλλογικότητας, της συνεργασίας και της αυταπάρνησης στο σήμερα. Στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες του, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Όχι απλά για να παρευρεθούν ή να μας στηρίξουν οικονομικά. Αλλά για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις κραυγές μας, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα κάνει την πολιτική αποφασιστικότητα να νικήσει την απόγνωση. Ποιοι αν όχι εμείς, πότε αν όχι τώρα;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/6
ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19.30 «Η αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις πόλεις και τις γειτονίες. Νέες προκλήσεις μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.»
Ομιλητές:
Κουτσούμπα Δέσποινα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή
Μητροβγένης Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος Δάφνης με τη ΜΑ.ΡΙ.Δ.Α.
Πολυχρονιάδης Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με την «Εκτός των Τειχών»
Τζιορτζιώτης Σταύρος, δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα με την Αριστερή Παρέμβαση
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 21.30
Σκηνή 1: Sound Esc,Ματούλα Ζαμάνη,Oi Assoi tou Loui Salvador
Σκηνή 2: Ψυχοδράμα 07, Rebel Diaz (USA),Senser (UK)
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/6
ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19.30 | «Η Αριστερά μπροστά στις νέες προκλήσεις. Με ποια γραμμή και με ποια φυσιογνωμία μπορεί να πρωτοστατήσει στην λαϊκή αντεπίθεση;»
Ομιλητές:
Δραγανίγος Αντώνης, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ζούμπος Βασίλης, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με την Aριστερή Παρέμβαση
Κυρίτσης Γιώργος, δημοσιογράφος στην Αυγή και το Κόκκινο
Λιόσης Βασίλης, συγγραφέας μέλος του συλλόγου «Γ. Κορδάτος»
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 21.30
Σκηνή 1: Μουσική παράσταση «Φυλάξου» των Τάσου Γκρους και Ιωάννη Πανουτσόπουλου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, Δημήτρης Ζερβουδάκης,Ικαριώτικο γλέντι με τον Σκάζακα
Σκηνή 2: His Majesty The King of Spain,Dirty Fuse | Mode Plaga, Wedding Singers
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6
ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19.30 «Στην εποχή των τεράτων: Από την ακροδεξιά επέλαση στην ΕΕ ως την επιστροφή του νεοναζισμού στην Ουκρανία. H κατανόηση των εξελίξεων ως απαραίτητη πλευρά για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική στρατηγική.»
Ομιλητές:
Κωσταντίνου Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ
Παπακωσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας
Σταυρούλα Κατερίνα, δημοσιογραφος
Συντονισμός: Γούσης Κώστας, μέλος του ΚΣ της νΚΑ, πολιτικός επιστήμονας
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 21.30
Σκηνή 1: Υπεραστικοί,Χειμερινοί Κολυμβητές
Σκηνή 2: ANFO. Banda Bassotti (Italy) | Boikot (Spain)
 
Αναλυτικά, οι κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι:

ώρα ενάρξης εκδηλώσεων 18:00

Παρασκευή 6/6
Θέμα: Οι λαοί στην μέγγενη της ΕΕ και η αναγκαία απάντηση της Αριστεράς

ομιλητές:
Θοδωρής Βουρεκάς (μέλος ΝΑΡ)
Κώστας Καλαμπαλίκης (μέλος ΠΕ ΝΑΡ)

Σάββατο 7/6

Θέμα: Είναι συμβατή η Ανθρώπινη Φύση με τον Κομμουνισμό;

ομιλητές:
Ευτύχης Μπιτσάκης (ομότιμος καθηγητής του παν. Ιωαννίνων, συγγραφέας)
Αλέκος Αναγνωστάκης (μέλος ΠΕ ΝΑΡ)

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9.00 μμ.

Παρασκευή 6 Ιούνη

οι Monostyle από τη Πάτρα θα ανέβουν στη σκηνή των Αναιρέσεων. Την σκυτάλη θα πάρουν αμέσως μετά οι One Leg Mary γεμίζοντας το χώρο με τους math rock ήχους. Για να ακολουθήσουν αμέσως μετά με ένα ταξίδι στα ακούσματα του αμερικανικού νότου οι Mr. Highway Band. Την βραδιά αναμένεται να απογειώσουν οι 1000Mods ίσως η πιο ανερχόμενη μπάντα στο χώρο του stoner.

Σάββατο 7 Ιούνη

O Απόστολος Γουγουλάκης θα ανοίξει την αυλαία της δευτερης μέρας των Αναιρέσεων, ενώ στην συνέχεια οι Fundracar θα μας απογειώσουν με reggae, dub μουσικές. Η Ματούλα Ζαμάνη και οι σωματοφύλακές της έρχονται να μοιραστούν μαζί μας πρωτόγνωρα συναισθήματα, αγνές επιθυμίες, ολοκαίνουριες μουσικές και πονηρά βλέμματα. Με αποσκευές το Varligali, το καινούργιο δισκάκι Muma, με φαντασιακές διασκευές και με πυξίδα μόνο την καρδιά σταματούν το χρόνο και φέρνουν καλοκαιρινές ομορφιές στις καρδιές όσων ονειρεύονται. Η βραδιά θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες ώρες τις Κυριακής.