• Κυρ, 04/01/2015 - 11:27
Απόφαση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτ. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης στις 2-1-2015

Η ΤΕ συγκλήθηκε την Παρασκευή 2-1-2015 και συζήτησε την εισήγηση της ΚΣΕ και  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ενόψει των εκλογών και αποφάσισε ομόφωνα:

1) Να δεχτεί την πρόταση για συνεργασία με την ΠΑΜΕΣ πάνω στη συγκεκριμένη βάση. Η άποψη μας είναι ότι δεν αναιρείται ο αυτοτελής ρόλος και η διασφάλιση του αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τέτοιου είδους πολιτικές και εκλογικές συνεργασίες, ιδιαίτερα στη βάση του πολιτικού πλαισίου που αποφασίσθηκε. Συζήτησε προτάσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και προτείνει την υποψηφιότητα του σ. Ν.Ν.

2) Προτείνει ο τίτλος του ψηφοδελτίου να καθορίζεται από την εμφανή και καθοριστική παρουσία της λέξης "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους ψηφοφόρους μας γιατί έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση τους.

3) Όπως γίνεται αυτή τη φορά και δίνεται ο λόγος στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έτσι πρέπει να οικοδομηθεί η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε οι τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις να έχουν λόγο για όλα τα ζητήματα και να μην είναι παθητικοί θεατές των εξελίξεων, όπου θα κυριαρχεί η εργατική δημοκρατία, η αυτενέργεια και πρωτοβουλία των μελών και των επιτροπών της. Η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών" είναι μια κατεπείγουσα ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί σαν βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η επαναστατική αριστερά να παίξει τον ιστορικό της ρόλο.

4) Επαναλαμβάνει ότι: " είναι αναγκαία να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία σύγκλισης όλων των εργατικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που επηρεάζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως σημαντικό βήμα για το δυνάμωμα του αγώνα των εργαζομένων και της πολιτικής ενοποίησης της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ." Η γείωση μας με την εργατική τάξη είναι βασική προϋπόθεση εκτός των άλλων και για την επιτυχία της ενωτικής πολιτικής μας, των συνεργασιών και συμμαχιών κάθε είδους.

5) Η συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης πρέπει να προηγηθεί της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Related Posts