• Κυρ, 04/01/2015 - 23:56
Απόφαση ΤΕ Καβάλας, ΤΕ Θάσου, 3/1/2015

Οι Τ.Ε. Καβάλας και Θάσου συνεδρίασαν στις 3/1/2015 με βάση την απόφαση της εισήγησης της ΚΣΕ.  Στην εν λόγω κοινή συνεδρίαση συζητήθηκε πως θα δώσουν την μάχη οι δυνάμεις μας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

  1. Το όνομα ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι αδιαπραγμάτευτο. Έχει σφυρηλατηθεί στους αγώνες, στις συνειδήσεις των εργαζομένων της νεολαίας και των αγροτών.  Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ως όνομα, περιεχόμενο και οργάνωση έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες. Το όνομά μας, η δύναμή μας. Το μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές δημιουργεί ένα σαθρό υπόβαθρο για τις πολιτικές συνεργασίες. Για αυτόν τον λόγο προτείνουμε την διατήρηση του ονόματος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χωρίς κάποια προσθήκη και την ένταξη συναγωνιστών στα ψηφοδέλτια μας. Η συνέχιση των επαφών με τις υπόλοιπες αντικαπιταλιστικές, αντι- ιμπεριαλιστικές, αντι- ΕΕ και κομμουνιστικές δυνάμεις να γίνει μετά τις εκλογές, τόσο μέσα στο κίνημα όσο και σε διμερείς επαφές.
  2. Η οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια και συνέχισή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι για εμάς αναγκαιότητα για την συνέχιση και ενδυνάμωση της πορείας που έχει χαράξει η αντικαπιταλιστική αριστερά.
  3. Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και πρόταγμα το οποίο έχει ψηφιστεί από την 2η συνδιάσκεψη είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν χωράει καμιά αφαίρεση. Το περιεχόμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να βρίσκεται σε όλα τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν στην  μάχη των εκλογών, αλλά και στις μάχες που πρέπει να ανοίξουν την επομένη των εκλογών.
  4. Η εμπειρία των περιφερειακών εκλογών αποτελεί ακόμα ένα επιπρόσθετο επιχείρημα για την αρνητική μας διάθεση απέναντι στην κοινή εκλογική κάθοδο με τις δυνάμεις του Σχεδίου Β. Η άρνηση των συναγωνιστών για οποιαδήποτε στράτευση στο αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Α.Μ.-Θ, ακόμα και για την συζήτηση στην βάση του προγράμματός  του, αποτελεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την κοινή πορεία στις παρούσες εκλογές.
  5. Τέλος συζητήσαμε για το ψηφοδέλτιο του νομού. Θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να καταθέσουμε πλήρες ψηφοδέλτιο λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουμε ήδη προτείνει στους συντρόφους της Τ.Ε. Νέστου να θέσουν έναν υποψήφιο καθώς επίσης θα υπάρξει και ένας υποψήφιος από την Τ.Ε. Καβάλας ή της Τ.Ε. Θάσου.  Κάθε άλλη υποψηφιότητα από ανένταχτο αγωνιστή ή οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα γίνει δεχτή με κριτήριο την συμμετοχή και την στάση του στην μάχη των τελευταίων περιφερειακών εκλογών.

Κοινή ανακοίνωση των Τοπικών Επιτροπών ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τ.Ε Καβάλας

Τ.Ε. Θάσου


Related Posts