Ποιος θα υλοποιήσει την έξοδο από ΕΕ-ΟΝΕ;;
  • Κυρ, 13/09/2015 - 22:45

Αν αναφέρεσαι στο πολιτικό υποκείμενο της ανατροπής τότε αναφερόμαστε σε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο   ρήξης και αποδέσμευσης με κορμό την εργατική τάξη. Είναι ο κόσμος του 61 % ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που αναζητά έκφραση στην παρούσα πολιτική κρίση. Σε πολιτικό επίπεδο τούτο περιλαμβάνει τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και τον κόσμο των κινημάτων και ιδιαίτερα του αντιρατσστικού/ αντιφασιστικού κινήματος. Είναι μια δυναμική διαδικασία τόσο από τα κάτω όσο και σε πολιτικό επίπεδο που πρέπει να ξεκινήσει με την ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επικείμενες εκλογές και να συνεχισθεί με εντατικές πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές. 

Σε κοινωνικό επίπεδο, κέντρο του πρέπει να είναι ένα ενωτικό μαχητικό εργατικό κίνημα που θα προτάσσει αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα επιβάλλει τον άλλο δρόμο, σε συνδυαμό με ευρύτερο άνθηση νέων και παλιών μορφών οργάνωσης των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας και των ανέργων.

Το αποφασιστικό ερώτημα είναι η δύναμη και η ικανότητα της ανατροπής και της λαϊκής νίκης από ένα τέτοιο μέτωπο. Το μέτωπο που θα ανατρέψει, θα είναι και το υποκείμενο υλοποίησης του συνολικού προγράμματος στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής εξουσίας στα χέρια των εργαζομένων.