Έχετε πραγματικά σχέδιο όταν λέτε "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών" και αν ναι ποιο είναι αυτό;
  • Δευ, 14/09/2015 - 01:31

Στην Ελλάδα εισρέουν πλέον χιλιάδες μετανάστες και κυρίως πρόσφυγες. Η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει τελικό προορισμό την Ελλάδα, αλλά τη μετάβαση σε άλλες χώρες της Ευρώπης με καλύτερες προοπτικές για δουλειά. Από την πατρίδα τους τους ξεριζώνουν με βίαιο τρόπο αφενός η φτώχεια και υπανάπτυξη και αφετέρου ο πόλεμος. Και για τα δύο έχουν καθοριστική ευθύνη οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για μας είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται ως ''εισβολείς".

Σε κάθε περίπτωση η δρομολόγηση της νομιμοποίησης των μεταναστών και προσφύγων, διαλύει τα κυκλώματα λαθρεμπορίας ανθρώπων, παράνομης και δουλικής απασχόλησης και γενικά καταργεί το ίδιο το καθεστώς παρανομίας τους. Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ροή μεταναστών και προσφύγων από θέσεις αλληλεγγύης και υπεράσπισης των πιο φτωχών και κατατρεγμένων του κόσμου.

Και το βασικότερο για όσους είναι ήδη εργαζόμενοι η νομιμοποίηση και η κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων, δρα ως φραγμός στην εργοδοτική υπερεκμετάλλευσή τους, αποτρέπει την πτώση του μεροκάματου και δίνει τη δυνατότητα από κοινού πάλης για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας ελλήνων και ξένων. Από την άλλη οδηγεί στην αποδυνάμωση του ακροδεξιού - φασιστικού επιχειρήματος πως για την ανεργία και τα μεροκάματα φταίνε οι ξένοι εργάτες και όχι η χωρίς διακρίσεις αδηφαγία της εργοδοσίας - κεφαλαίου.