Που χωλαίνει το πράγμα και σε τέτοιους,χαλεπούς καιρούς ο λαός στρέφεται στην ΧΑ αντί σε δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
  • Δευ, 14/09/2015 - 13:01

Κατ’ αρχήν μη ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος της φασιστικής ΧΑ αποτελείται από την προϋπάρχουσα ακροδεξιά βάση των αστικών κομμάτων και ειδικά της ΝΔ, που βρίσκεται σε κρίση λόγω της υποστήριξης των μνημονίων.
Από την άλλη, είναι φανερό πως η όξυνση των προβλημάτων, δεν αρκεί από μόνη της για να οδηγήσει σε αριστερό ριζοσπαστισμό. Απαιτείται για αυτό ο ‘’χρωματισμός’’ της διαμαρτυρίας και της δράσης με δημοκρατικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και εδώ υπάρχουν χρόνια ελλείμματα της αριστεράς που συνήθως εκθειάζει αόριστα την ‘’ενότητα πάνω στο πρόβλημα’’. Άλλο πράγμα όμως η αντίδραση στην ανεργία με σφαγή των μεταναστών και γενικά εμφύλιο μέσα στον κόσμο της δουλειάς και άλλο πράγμα η διεκδίκηση μέτρων ενάντια στο κεφάλαιο που θέλει τους μισούς εργαζόμενους άνεργους και τους άλλους μισούς να δουλεύουν σα δουλοπάροικοι, για να εξουσιάζει αμφότερους.
Μη μας διαφεύγει επίσης, ότι για αυτό ακριβώς το λόγο ότι εργοδοτικοί, εφοπλιστικοί και αντιδραστικοί εκκλησιαστικοί κύκλο, χρηματοδοτούν και στηρίζουν τους φασίστες.