Πως θα διασφαλιστεί ότι το δημόσιο θα λειτουργεί προς το συμφέρον των εργαζομένων και όχι μιας νέας/παλιάς γραφειοκρατίας;
  • Δευ, 14/09/2015 - 13:29

Το σημερινό κράτος και δημόσιο στον καπιταλισμό, δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρέτης και πελάτης του ιδιωτικού τομέα, κλέβοντας τον ίδιο τον εαυτό του. Η βάση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας συναρτάται ακριβώς με αυτό το ρόλο του. Μόνο κατ’ εξαίρεση και σαν αποτέλεσμα λαϊκών διεκδικήσεων και ειδικότερα της δράσης της ταξικής πτέρυγας του συνδικαλιστικού κινήματος (όχι του κομματικού κυβερνητικού συνδικαλισμού!), αναπτύσσει δευτερεύουσες κοινωνικές λειτουργίες που σήμερα συρρικνώνονται με τα Μνημόνια και τις πολιτικές της ΕΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε μιλάει για αυτό το κράτος. Σε μια κοινωνία όπου το κριτήριο του ατομικού καπιταλιστικού κέρδους αντικαθίσταται με αυτό του δημόσιου κοινωνικού οφέλους, η δημόσια διοίκηση είναι υπηρέτης της κοινωνίας και των αναγκών της. Αυτό πριν απ΄όλα σημαίνει συντριβή των δεσμών κράτους και κεφαλαίου, δηλαδή ανατροπή του αστικού κράτους και προωθημένες μορφές εργατικού και κοινωνικού ελέγχου παντού.