• Κυρ, 13/05/2012 - 14:22
Από Άκη Γκένα, Όλγα Μητσοπούλου, ΤΕ Καρδίτσας

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, σε γενικές γραμμές το κρίνουμε θετικό. Από τη μια, βέβαια, η Δεξιά συνεκδοχικά διατήρησε τις δυνάμεις της, από την άλλη όμως, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέστη απώλειες, γεγονός που μαρτυρά ότι ο κόσμος επέλεξε έναν άλλο δρόμο και μάλιστα προς την αριστερά. Αυτό μας δείχνει ότι ο δικομματισμός τελείωσε.

   Αυτή τη στιγμή δίνεται η ευκαιρία στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υλοποιήσει τις προτάσεις του για αριστερό κινηματικό μέτωπο. Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε κινηματικά με κάθε αριστερή δύναμη, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με μπούσουλα τα πέντε σημεία που προέκυψαν και από τις διεργασίες μέχρι τώρα, και θα πρέπει, στο βαθμό που μπορούμε, να δεσμεύσουμε έστω και λεκτικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη μη παρέκκλιση αυτών των σημείων. Να απαιτήσουμε να ειπωθεί ότι, πέρα απο τη θέση τους για την Ε.Ε., γι' αυτούς, όπως και για μας, πρωτεύει το συμφέρον του λαού κι ό,τι στέκεται εμπόδιο σ' αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Τέτοια θέση θεωρούμε ότι πρέπει να δηλωθεί δημόσια και από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
   Επιπλέον, στα πλαίσια των συζητήσεών μας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θεωρούμε απαραίτητο για την ενότητα στη δράση να δηλωθεί δημόσια εκ μέρους του η εξής θέση: "Καλούμε το λαό όχι να μας ψηφίσει απλώς, αλλά να συμπορευτεί μαζί μας, για ν' αλλάξουμε από κοινού την κοινωνία".

   Τέλος, άποψή μας είναι ότι δεν πρέπει να κατέβουμε στις επόμενες εκλογές, που φημολογούνται για τα μέσα Ιούνη, γιατί είναι ιδιόμορφες και γιατί αυτό θα σημάνει πολυδιάσπαση των αριστερών δυνάμεων και συρρίκνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χωρίς προγραμματική εκλογική συμφωνία και χωρίς κοινή κάθοδο, πιστεύουμε ότι πρέπει να προτρέψουμε τον κόσμο να ψηφίσει αριστερά πλην ΔΗΜ.ΑΡ.


Related Posts