• Δευ, 12/12/2016 - 14:20
Απόφαση συνέλευσης της TE Ξάνθης 10 Δεκέμβρη

Απόφαση συνέλευσης της τοπικής επιτροπής Ξάνθης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η τοπική επιτροπή Ξάνθης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε το Σάββατο 10 Δεκέμβρη και αποφάσισε:

Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου η ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού  βυθίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση μετά το νέο φιάσκο του ιταλικού δημοψηφίσματος.  Το ίδιο και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη που έστειλε αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στη νέα αξιολόγηση και το νέο μνημόνιο.

Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κόσμου που διαφοροποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί και θέλει να παλέψει ενάντια στις νέες επιθέσεις στις κοινωνικές δαπάνες και τις εργασιακές σχέσεις, ενάντια στα αίσχη της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τις απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Μέτωπα ορθάνοιχτα όπου η αντικαπιταλιστική αριστερά χρειάζεται να πρωτοστατήσει, προβάλλοντας παράλληλα την εναλλακτική του αντικαπιταλιστικού δρόμου. Δυστυχώς, μια μικρή μειοψηφία μελών της τοπικής επιτροπής θεώρησαν βασικό τους μέλημα, μετά το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 5ης Νοέμβρη, που συσπείρωσε εκατοντάδες εργαζόμενους με τα συνδικάτα τους, μέλη της μειονότητας, νεολαία, φοιτητές και όλες τις οργανώσεις της αριστεράς, να προχωρήσουν σε δημόσια καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ με ψεύτικες κατηγορίες για “ρηχό αντικυβερνητικό πλαίσιο” και “συνεργασία με τον κυβερνητικό μηχανισμό”, υιοθετώντας παράλληλα όλες τις συκοφαντίες που εδώ και δεκαετίες αναπαράγει η δεξιά και οι μηχανισμοί του αστικού κράτους. Είναι ντροπή! Οι μόνοι που τολμάνε να καταγγέλλουν την αριστερά, το αντιφασιστικό κίνημα, τη μειονότητα με τέτοιου τύπου λασπογραφήματα είναι οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να εκφράζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στηρίζουμε τις δράσεις της ΚΕΕΡΦΑ. Υπερασπιζόμαστε άνευ όρων τη μειονότητα. Είμαστε περήφανοι για το σύντροφο Μηλιαζήμ Τζεμαλή που χτυπήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβρη του 2012 σε αφισοκόλληση της ΚΕΕΡΦΑ.

Συνεχίζουμε ενωτικά, στηρίζοντας τους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και τους φασίστες μέχρι την αντικαπιταλιστική ανατροπή και το πέρασμα των κλειδιών της οικονομίας και
της κοινωνίας στα χέρια μας.

Κατέληξε στην εκλογή νέας 5μελούς συντονιστικής επιτροπής.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
τοπική επιτροπή Ξάνθης
11 Δεκέμβρη 2016


Related Posts