• Δευ, 21/05/2012 - 18:18
Ανακοίνωση σχετικά με κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο
Με αφορμή κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο εκ μέρους ορισμένων μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης και άλλων αριστερών αγωνιστών θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:
1. Η θέση της Αριστερής Ανασύνθεσης, αποφασισμένη μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλογικών της οργάνων, είναι σαφής και δεν χωρά καμιά παρεξήγηση. Σήμερα χωρίς την αναγκαία ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, χωρίς άμεση και «μονομερή» παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, χωρίς διεκδίκηση της πολιτικής και κυβερνητικής εξουσίας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των «αντιθεσμών» της λαϊκής οργάνωσης και αυτοοργάνωσης, δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για την ελληνική κοινωνία. Μόνο με μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί να δικαιωθεί η δυναμική του πρωτόγνωρου λαϊκού ξεσηκωμού που ζήσαμε και ζούμε. Κατά τη γνώμη μας, μια πολιτική λογική και κατεύθυνση πρέπει να παλευτεί και να προβληθεί αυτοτελώς και γι’ αυτό είναι αναγκαία η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές σε συνεργασία με άλλες αντι-ΕΕ δυνάμεις και αγωνιστές. Δεν εξυπηρετείται αυτή η κατεύθυνση ούτε με τη συνεργασία, ούτε με την «κριτική στήριξη» στο ΣΥΡΙΖΑ της καταναγκαστικής προσήλωσης στο ευρώ και της «αποφυγής μονομερών ενεργειών».
 
2. Αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής μας κουλτούρας ήταν και θα παραμείνει το πλήρες ξεδίπλωμα όλων των απόψεων και η ανοιχτή και δημόσια έκφραση όλων των διαφωνιών, η άρνηση των «οργανωτικών μέτρων». Οι «αντιθέσεις στους κόλπους του λαού» καλό είναι να ξεδιπλώνονται με τον πιο ανοιχτό και δημοκρατικό τρόπο. Η Αριστερά μόνο να ωφεληθεί έχει από τον ανοιχτό και συντροφικό διάλογο.
 
3. Ακριβώς επειδή πρέπει η συζήτηση να γίνεται ανοιχτά θέλουμε και δημόσια να πούμε ότι ήταν άστοχη η επιλογή των συντρόφων να δημοσιοποιήσουν το κείμενο σε αυτή τη συγκυρία, που η σχετική συζήτηση και της Αριστερής Ανασύνθεσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ολοκληρωθεί ως προς την τακτική για τις εκλογές της 17ης Ιούνη, και να το απευθύνουν προς τα έξω και όχι πρώτιστα προς τον κόσμο της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ενέργεια που εκ των πραγμάτων εξυπηρέτησε ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια και τη διάθεση διάφορων «καλοθελητών» να δώσουν την εικόνα μιας ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει «διαρροές» προς το ΣΥΡΙΖΑ, εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική στάση των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
4. Σε κάθε περίπτωση η Αριστερή Ανασύνθεση, οργάνωση στρατευμένη στην υπόθεση της επαναστατικής ανανέωσης του κομμουνιστικού κινήματος, θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, για την υπόθεση της ανασύνθεσης της ριζοσπαστικής αριστεράς, για να μπορέσει να γίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο καταλύτης για τη συγκρότηση του αναγκαίου σήμερα αριστερού μετώπου ανατροπής, της Αριστεράς εκείνης που θα ανοίξει το δρόμο για το νικηφόρο ξεσηκωμό και το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. 
 
Αθήνα 19 Μάη 2012
Το πανελλαδικό γραφείο της Αριστερής Ανασύνθεσης