• Πέμ, 19/10/2017 - 11:25
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α και Β Πειραιά σε Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 20/10 Πλ.Κοραή

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤIΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 20/10 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ 6.30ΜΜ
ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με πρόφαση τα εγκαίνια των νέων γραφείων τους στον Πειραιά καλούν σε ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητή τον υπόδικο Μιχαλολιάκο, την Παρασκευη 20/10. Αυτή η νέα πρόκληση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά. Οι δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο, η από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ ενάντια σε αντιφασίστες στις 20/09, οι ξυλοδαρμοί σε Ν. Ιωνία και Ρέθυμνο μέχρι και η επίθεση σε μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ την Τετάρτη 10/10 κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης, συνδέονται με το ίδιο νήμα μίσους, ρατσισμού και θρασύδειλης δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. Είναι γνωστό ότι τα γραφεία της Χ.Α λειτουργούν ως ορμητήρια βίας και εκκολαπτήρια δολοφόνων , άλλωστε με ορμητήριο αυτά τα γραφεία επιτέθηκαν στα μέλη της ΠΕΝΕΝ και έκαναν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από τα κεντρικά τους γραφεία στους Αμπελόκηπους, με τον ιδιο τρόπο που το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη ξεκινώντας από τα γραφεία της Νίκαιας δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα.
Αυτός ο νέος κύκλος βίας δεν είναι τυχαίος , είναι ο βρυχηθμός του κτήνους πριν ξεψυχήσει, η προσπάθεια επανασυσπείρωσης του ναζιστικού της πυρήνα στέλνοντας το μήνυμα ότι τα τάγματα εφόδου είναι ακόμα εδώ. Η Χρυση Αυγή διαλύεται κάτω από την πίεση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που της φράζει το δρόμο όπου προσπάθει να εμφανίστει ,σε μια περίοδο που στη δίκη καθημερινά αποδυκνύεται ο ναζιστικός της χαρακτήρας και ο ρόλος της ηγεσίας στα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Ενα ένα τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο της νεοναζιστικής συμμορίας με παραιτήσεις βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων, κλεισίματα γραφείων και πισώπλατα αλληλομαχαιρώματα. Πόσο ακόμα να αντέξει το “αντισυστημικό” προφίλ όταν παραμένεις πιστό σκυλί του κάθε “Μητσοτακέικου και Μαρινάκηδων”.
Οι εργατογειτονιές του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής που μαστίζονται από τις μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, πρέπει να απομονώσουν τις φασιστικές ιαχές πολέμου ενάντια στους πιο φτωχούς , πιο καταπιεσμένους, πιο εξαθλιωμένους από εμάς, να σηκώσει το κεφάλι και το ανάστημά του ενάντια στους ίδιους τους θήτες και όχι τα θύματα, με τα μεγάλα αφεντικά και τα σκυλιά τους. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και εντείνει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις περικοπές που θρέφουν το φασισμό ενώ σπαταλάει δις για πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης ,που διαλύει εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα ενώ χαρίζει γή και ύδωρ σε Η.Π.Α και Ε.Ε., που φυλακίζει νέους αγωνιστές ενώ αφήνει ελεύθερους τους φασίστες δολοφόνους, που καταστέλλει άγρια κάθε αντίσταση και αγώνα ενώ παρέχει πλήρη ανοχή και ασυλία στους φασίστες της Χ.Α.
Αυτή η νέα πρόκληση για τον λαό του Πειραιά δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καθόλου χώρο και ανοχή στους απόγονους των SS και των ταγματασφαλιτών. Ο μόνος χώρος που αναλογεί στον φασισμό είναι πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και για τους φασίστες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής κάτι που μόνο η μαζική αντιφασιστική δράση του λαού και του εργατικού κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει .
• ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ.
• ΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
• ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΣΥΛΟ ΣΤΕΓΗ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΔΝΤ
• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α ΚΑΙ Β ΠΕΙΡΑΙΑ


Related Posts