• Πέμ, 30/11/2017 - 20:50
Ξεκινά την 1η Δεκέμβρη το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ξεκινά την 1η Δεκέμβρη το 4ο Συνέδριο

του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

Με τη συμμετοχή πάνω των 400 εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις οργανώσεις βάσης σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά την 1η Δεκέμβρη το 4ο συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι το «Για μια νέα κομμουνιστική ελπίδα – Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή ενάντια σε φτώχεια, μνημόνια, πόλεμο, ΕΕ, τυραννία του κεφαλαίου». 

Στην εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής αναδεικνύεται η νέα αντιδραστική φάση εκστρατείας του διεθνούς κεφαλαίου, που φέρνει στο προσκήνιο τον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα, την απειλή του πολέμου, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και θεμελιώνεται η αναγκαιότητα και η δυνατότητα η εργατικής αντικαπιταλιστικής απάντησης.

Αναφορικά με τις εσωτερικές εξελίξεις, το ΝΑΡ υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί και κλιμακώνει την ευρω-μνημονιακή βαρβαρότητα (στην οποία συναινούν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι κλπ.. Χαρακτηρίζει αστική την κυβέρνηση Τσίπρα και θέτει ζήτημα ανάπτυξης των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνησης με την ίδια πολιτική, αρνούμενο το «δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ».

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το οποίο συμμετέχει στο πολιτικό μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπογραμμίζει την ανάγκη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, αντιιμπεριαλιστικής, ανατρεπτικής Αριστεράς, με σαφή αντικυβερνητική στάση.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει η εισήγηση στο 4ο συνέδριο στην πολιτική πρωτοβουλία του ΝΑΡ για τη συγκρότηση ενός νέου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος στον 21ο αιώνα, που θα δώσει στρατηγική κομμουνιστική απάντηση στο βάρβαρο καπιταλισμό της εποχής μας και θα διαμορφώσει πρωτοπόρες δυνάμεις για την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού νεολαιίστικου κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς. 

 

Αθήνα, 30.11.2017


Related Posts