• Παρ, 15/12/2017 - 15:31
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα, Σάββατο 16/12

 

ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα, Σάββατο 16/12

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα στις 16 Δεκέμβρη στο οποίο καλούν η ΠΕΝΕΝ, σωματεία και αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και φιλοπροσφυγικές συλλογικότητες.

Μετά από μια περίοδο σχετικής υποχώρησης στη δράση τους, ως συνέπεια της εξελισσόμενης δίκης των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και του αντιφασιστικού κινήματος, τα φασιστικά αποβράσματα ξαναβγήκαν στις γειτονιές για να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους τις δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, επιθέσεις σε αγωνιστές και συνδικαλιστές στο Πέραμα, άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών-εργατών γης καταγεγραμμένους σε όλη την Αττική, συνεχίζουν με επιθέσεις σε ναυτεργάτες-μέλη της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, σε φοιτητές και σε μετανάστες σε Ασπρόπυργο και Νέα Ιωνία.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την επαναδραστηριοποίηση των φασιστικών ομάδων κρούσης είναι τεράστιες. Με τη συνέχιση της αντιπροσφυγικής πολιτικής που ακολουθεί μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες, την αδράνειά της απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις, το συναγελασμό κυβερνητικών στελεχών με στελέχη του ναζιστικού κόμματος, τις συνεχείς επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων στους αντιφασίστες διαδηλωτές και την απροθυμία να γίνει εκκαθάριση των δυνάμεων ασφαλείας από τους φασιστικούς πυρήνες, ουσιαστικά τρέφουν τις φασιστικές επιθέσεις .

Εργατικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές συντονίζονται ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Ο φασισμός δεν έχει θέση στη χώρα μας. Η ενωμένη δράση του λαού μας θα τον τσακίσει.

Όλοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.


Related Posts