• Δευ, 07/05/2018 - 21:46
ΤΕ Καλλιθέας : Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 12 Μαΐου, 6 μμ., στην πλ. Κύπρου

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣYΑ Καλλιθέας: Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 12 Μαΐου, 6 μμ., στην πλ. Κύπρου

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καταγγέλλει την προσπάθεια της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, να αποκτήσει οποιουδήποτε είδους παρουσία στον δημόσιο χώρο της πόλης.

Όλες οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής και των λοιπών φασιστικών ομάδων να εμφανιστούν στην Καλλιθέα έχουν αποτύχει. Οι τρεις συνεχόμενες φορές που η προαναγγελία παρουσίας στην παρέλαση εξελίχθηκε σε φιάσκο, κάτω από την μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, η θρασύδειλη επίθεση στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες  της ΚΕΕΡΦΑ την ημέρα της 25ης Μάρτη που απαντήθηκε με αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Καλλιθέας, οδήγησαν τα φασιστοειδή στον βανδαλισμό σχολείων της περιοχής με ναζιστικά σύμβολα, νύχτα, καθώς δεν μπορούν να εμφανιστούν ανοιχτά. Ένα από τα σχολεία που βανδάλισαν, το συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στον χώρο που κάποτε υπήρχαν οι φυλακές της Καλλιθέας, μέσα στις οποίες κρατούνταν δεκάδες αγωνιστές που πάλευαν για το δίκιο του φτωχόκοσμου, με πιο γνωστό τον Νίκο Μπελογιάννη.

Οι φασίστες είναι το δεξί χέρι του κράτους και των αφεντικών, τα τσιράκια της εργοδοσίας, οι μπράβοι του συστήματος που κάνουν επερωτήσεις υπέρ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, που προσπάθησαν να στήσουν δουλεμπορικά «γραφεία ευρέσεως εργασίας» με εξευτελιστικά μεροκάματα που θα ζήλευε και η τρόικα, που στήνουν «σωματεία» υπό τις διαταγές των εργολάβων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη – και που γιαυτό επιτέθηκαν στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ.

Περιθώριο στους φασίστες να επανεμφανιστούν αφήνουν οι πολιτικές των ανταγωνισμών στο Αιγαίο για τις ΑΟΖ, της εθνικιστικής έξαρση για το Μακεδονικό, με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να παρελαύνουν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, και των ρατσιστικών πολιτικών του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά που επιβάλλει με το νέο νομοσχέδιο και τις εγκυκλίους της υπηρεσίας Ασύλου.  Αυτές είναι που οπλίζουν τα χέρια των τραμπούκων φασιστών στα νησιά και στρώνουν το δρόμο για να ξαναβγαίνουν τα τάγμα εφόδου ξανά στους δρόμους.

Ο τρόπος για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή είναι η ενότητα και ο συντονισμός των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των κοινοτήτων των μεταναστών, των αριστερών κινήσεων.  Στην Καλλιθέα των εργαζομένων και των φτωχών, των κλειστών μικροκαταστημάτων, των υπερχρεωμένων λαϊκών οικογενειών, των μεταναστών και των προσφύγων, δεν χωράει ο φασισμός. Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει ενωμένο, ντόπιοι και μετανάστες μαζί για να καταδικαστεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, για ανοιχτά σύνορα για όλους και όλες.  Ενάντια στη φτώχεια, τα μνημόνια, τον φασισμό και τον πόλεμο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, το Σάββατο 12 Μαΐου στις 18:00 στην πλατεία Κύπρου.

 

Έξω οι νεοναζί από τη γειτονιά μας!

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

 

 


Related Posts