• Πέμ, 14/03/2019 - 22:57
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκδηλώσεις της ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη διεθνή καμπάνια για ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 16 Μάρτη. Αυτή η πρωτοβουλία έχει σημαντικό ρόλο και σημασία στη κοινή πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Σε μία περίοδο που ο ρατσισμός γίνεται "επίσημη πολιτική" των κυβερνήσεων της "πολιτισμένης" Ευρώπης και του Τραμπ και στρώνει το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και της φασιστικής απειλής, το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα έχει τη δύναμη να ανατρέψει αυτή τη πολιτική, να φράξει το δρόμο στην ακροδεξιά και στους φασίστες, να υποδεχθεί τους πρόσφυγες και μετανάστες παλεύοντας από κοινού για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Στην Ελλάδα και στην ΕΕ, η 16 Μάρτη αποκτά ακόμα ιδιαίτερη σημασία γιατί δίνει τη δυνατότητα, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Μάη, να στείλουμε από παντού το μήνυμα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε έναντια στις κυβερνήσεις της Ευρώπης που τάχα "ανησυχούν" για την άνοδο του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού. Είναι αυτές που με τις ρατσιστικές συμφωνίες τους με Τουρκία και Λιβύη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο ή είναι φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα και έξω από τα σύνορα της ΕΕ, είναι αυτές που πριμοδοτούν φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα να μπαίνουν σε κυβερνήσεις, είναι αυτές που αγκαλιά με το ΝΑΤΟ, για τα κέρδη των καπιταλιστών, αναζωπυρώνουν τους εθνικισμούς και την πολεμική απειλή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί στο ακέραιο αυτές τις πολιτικές. Έχουμε γυρίσει στις εποχές των Σαμαροβενιζέλων και του Δένδια με επιχειρήσεις σκούπα στους δρόμους ενάντια στους μεταναστάτες και πρόσφυγες, με ρατσιστικά εγκλήματα από την Αστυνομία και δολοφονίες μεταναστών σε Α.Τ., με τον παρακρατικό μηχανισμό Αστυνομίας και Συνοριοφυλακής να επαναπροωθεί παράμονα μετανάστες στα σύνορα, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης να έχουν γεμίσει με μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή η πολιτική στρώνει το δρόμο στη ΝΔ και νομιμοποιεί τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις των αφεντικών και της Χρυσής Αυγής. Η ΝΔ, έχοντας αγκαλιάσει όλο τον ακροδεξιό συρφετό, μας απειλεί με ακόμα περισσότερο "νόμο και τάξη". Να τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα και στις απελάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για όλους. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν τα μηνόμια.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή. Δεν ανεχόμαστε η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να προβάλλουν αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία σαν να είναι άλλο ένα "νόμιμο πολιτικό κόμμα". Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «ξεπλυμένους πατριώτες» από το "πλυντήριο" των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για να ξαναβγούν στους δρόμους τα δολοφονικά τάγματα εφόδου. Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν ακόμα τα Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην απειλή του πολέμου στην Μ. Ανατολή και τα Βαλκάνια. Είμαστε ενάντια στην αντιδραστική εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γίνεται ο «στρατηγικός εταίρος» των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια που με τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Αιγύπτου - Κύπρου επιδιώκει ανταλλάγματα που θα αναβαθμίσουν τη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στην περιοχή. Διεθνιστικό ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι εργάτες και οι λαοί των Βαλκανίων είναι αδέρφια μας.

Στις 16 Μάρτη, διαδηλώνουμε για τη δολοφονία του Ζάκ/Zackie Κωστόπουλου γιατί η μάχη για την υπεράσπιση της διαφορετικότητας και η σύγκρουση με τον σεξισμό και την καταπίεση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ εξακολουθεί να είναι στη πρώτη γραμμή.

Η μεγαλειώσης αντιρατσιστική – αντιφασιστική διαδήλωση των 250.000 στο Μιλάνο το Σάββατο 2 Μάρτη μας δείχνει το δρόμο.

Όλες/οι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μας διαιρέσουν. Το μέλλον ανήκει σε όλους εμάς. Στο κόσμο της δουλειάς ανεξάρτητα φύλου, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων. Για μία κοινωνία χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πολέμους, σεξισμό και διακρίσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας καλεί το Σάββατο 16 Μάρτη:

Αθήνα, Ομόνοια στις 3 μμ, με προσυγκέντρωση στη Πλ. Βικτωρίας στις 2 μμ.

Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου στις 12 μ.

Χανιά, Πλατεία Αγοράς στις 12 μ

Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία στις 4 μμ

Γιάννενα, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας στις 12 μ

Βόλος, Άγιος Νικόλαος στη 1 μμ

Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου στις 12 μ

Ηράκλειο, Λιοντάρια στις 12 μ


Related Posts