• Πέμ, 09/01/2020 - 10:35
Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και αναπνέει στους νέους αγώνες. Όλοι/ες την Πέμπτη 9 Γενάρη, 6.30μ.μ, στη συγκέντρωση διαδήλωση στα Προπύλαια.

29 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή και Νίκου Τεμπονέρα, στις 8 Γενάρη 1991, το μάθημα αγώνα και ζωής που μας παρέδωσε είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Σήμερα κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο εντείνουν την επίθεση και χτυπούν τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και ελευθερίες,  επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση σε σχολεία και ΑΕΙ αλλά και την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Με το δόγμα νόμος και τάξη, με την κρατική καταστολή, και την αστυνομοκρατία, καταπατούν το Πανεπιστημιακό άσυλο, εκκενώνουν καταλήψεις στέγης προσφύγων και άλλων, ψηφίζουν μέτρα ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα σωματεία και το όπλο των εργαζομένων την απεργία, στέκονται στο πλευρό του Τραμπ στην πολεμική εκστρατεία ενάντια στο Ιράν. Η αγωνιστική στάση του Ν. Τεμπονέρα είναι οδηγός, η μαχητική στάση αλληλεγγύης που έδειξε υπερασπιζόμενος τους μαθητές και τις καταλήψεις τους, τον αγώνα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου-Μητσοτάκη, ήταν αγώνας για  το μέλλον του κόσμου της δουλειάς και της κοινωνίας. 

Η ηθική και πολιτική ευθύνη της δολοφονίας θα βαραίνει πάντα τη ΝΔ και τη Δεξιά, το σύστημα που υπηρετούσαν τότε και οργάνωσε με τον κρατικό και κομματικό μηχανισμό του την εκστρατεία βίαιης ανακατάληψης των σχολείων. Η οργάνωση της δολοφονίας ήταν έργο των στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ, με άμεσο αυτουργό τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ, Γιάννη Καλαμπόκα. Ο τότε υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος, μετά τη δολοφονία Τεμπονέρα και το μαζικό μαχητικό κίνημα που αναπτύχθηκε σ΄ολόκληρη τη χώρα αναγκάστηκε σε παραίτηση και ο αντιδραστικός νόμος για τη Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση αποσύρθηκε.

 

29 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και μας οδηγεί στους αγώνες. Στους αγώνες για την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων. Ενάντια στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό κυβέρνησης-Ε.Ε.

  

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε όλες τις  συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις  τιμής στο Ν. Τεμπονέρα και αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο την Πέμπτη 9/1 και για την Αθήνα στις 6,30 μ.μ. στα Προπύλαια.


Related Posts