• Πέμ, 30/04/2020 - 14:17
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΕ Ηρακλείου Πρωτομαγιά 2020 -10:00 άγαλμα Βενιζέλου

1η  Μάη,  μέρα  πανεργατικής  απεργίας  –  Εργαζόμενοι,  λαός  και  νεολαία  δε  θα  πληρώσουν  τα  σπασμένα  τους!

 

   Όλοι/ες στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εργατικών σωματείων και ταξικών  δυνάμεων στις 10πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Η φετινή Εργατική  Πρωτομαγιά, συμπίπτει με μια συγκυρία πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής  κρίσης  εξαιτίας  της  πανδημίας  του  κορωνοϊού. Κρίση οποία σφραγίζει τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες με την εργατική τάξη και τους λαούς παγκόσμια να σηκώνουν το μεγάλο βάρος σε όλα επίπεδα. Στο όνομα της πανδημίας έχουν παρθεί αντιδραστικά μέτρα που πλήττουν για άλλη μια φορά το εισόδημα, τις εργασιακές συνθήκες, τα δικαιώματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πληρώσει επιτέλους η αστική τάξη, οι πολυεθνικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι εμπορικές αλυσίδες από τον συσσωρευμένο πλούτο από τα κέρδη που κατέχουν, την νέα κρίση ή θα πληρώσει πάλι η εργατική τάξη ο λαός και η νεολαία ;

Ωστόσο, την  περίοδο  της  πανδημίας  οι  εργαζόμενοι δεν  έμειναν  με  σταυρωμένα  τα  χέρια.  Από  την  πρώτη  στιγμή  βρίσκονται  στην  πρώτη  γραμμή, δείχνοντας  και  στην  πράξη  ποιοι  είναι οι πραγματικά  χρήσιμοι  σήμερα.  Όποια  και  να  είναι  η  αφήγηση  της  κυβέρνησης  Μητσοτάκη,  η  πραγματικότητα  θα  γράφει  πάντα  ότι  χωρίς  τη  λαϊκή  κινητοποίηση,  τους  «αόρατους»  μέχρι  πρότινος  εργαζόμενους  και  την  ηρωική  προσπάθεια  των  εργαζομένων  στις  δομές  δημόσιας  υγείας,  τα  πράγματα  θα  ήταν  τελείως  διαφορετικά.

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ χαιρετίζει τους αγώνες των μαχόμενων υγειονομικών που παλεύουν για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, του αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στο εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, όλους όσους αυτό το δύσκολο διάστημα όρθωσαν το ανάστημά τους παλεύοντας μέσα στο λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και η καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

 

Οι εκδηλώσεις  για  την  φετινή  Πρωτομαγιά, σε συνέχεια όλων των κινητοποιήσεων του προηγουμένου διαστήματος, πρέπει να αποτυπώσουν ακριβώς αυτό.

Πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, πετώντας από πάνω του τα βαρίδια του υποταγμένου, κυβερνητικού συνδικαλισμού και στηρίζοντας τις ταξικές, ανεξάρτητες απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τις πόλεις. 

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την μη διάδοση του κορωνοϊού, οι κινητοποιήσεις τις εργατικής Πρωτομαγιάς, θα αποτελέσουν  εφαλτήριο όχι μόνο για την απόκρουση της επίθεσης, αλλά  πολύ περισσότερο για την αντεπίθεση του λαϊκού και εργατικού  κινήματος  μπροστά  στις επερχόμενες μάχες.

 

 

Όλοι/ες στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εργατικών σωματείων και ταξικών δυνάμεων την Παρασκευή 1η Μάη, στις 10πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου