• Τετ, 24/06/2020 - 09:03
Ολοι/ες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 26 Ιούνη, 6.30 Σύνταγμα

Ολοι/ες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 26 Ιούνη, 6.30 Σύνταγμα

 
Η εξέγερση στις ΗΠΑ και ο ξεσηκωμός σε όλο τον πλανήτη, μετά τη ρατσιστική δολοφονία από την αστυνομία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύρια κόσμου είναι εξοργισμένοι με τις δολοφονικές πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων και με τις βαρβαρότητες της αστυνομίας.
 
Τις πολιτικές του ρατσισμού και της καταστολής του Τραμπ συνεχίζει να εφαρμόζει και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ με την πρόσφατη εξαγγελία των 11.237 εξώσεων από τα καμπ και τα διαμερίσματα του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ, προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο, ανάμεσα τους και προσφυγομάνες με παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία. Αντί να οδηγήσουν τους πρόσφυγες που παίρνουν άσυλο στην πλήρη ένταξη, τους πετάνε ως άστεγους στο δρόμο σε πλατείες και πάρκα, τους κόβουν το όποιο επίδομα αφήνοντας τους στην απόλυτη φτώχεια και πείνα. Αντι να δώσουν λεφτά για εκπαίδευση, δουλειές και στεγαστικά προγράμματα, σπαταλάνε τα εκατομμύρια για απευθείας αναθέσεις σε φίλους τους “έργων” όπως η κατασκευή κλειστών καμπ -φυλακών στα νησιά και στην ενδοχώρα, επεκτείνουν το φράχτη του αίσχους στον Εβρο και οργανώνουν με παρακρατικό μηχανισμό παράνομες απελάσεις στα σύνορα. 
 
Επτά χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά βρίσκονται ήδη στις Αμυγαδαλέζες και τα αστυνομικά τμήματα που ξαναγεμίζουν με νέες επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ μετά την άρση των μέτρων για το κορονοϊό. Όλο το διάστημα των μέτρων της πανδημίας, τα καμπ και οι φυλακές ήταν σε συνθήκες υπερσυνωστισμού ενω η Μόρια εξακολουθεί να έχει 15.000 πρόσφυγες σε σκηνές. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αντιρατσιστική δράση των γιατρών και των εκπαιδευτικών με τις διώξεις του γιατρού Γιάννη Κούτρα στη Θεσσαλονίκη και του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ στην Ξάνθη.
 
Απέναντι σε αυτή τη ρατσιστική εκστρατεία, το μόνο που έχει να πει η "υπεύθυνη αντιπολίτευση" του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επιταχύνει την οικοδόμηση του ρατσιστικού φράχτη του Έβρου. Άλλωστε η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οι Μόριες, είναι έργα της δικιάς του κυβέρνησης. 
 
Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε! Να απαιτήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στην εκπαίδευση, την υγεία, τον επισιτισμό, τον πολιτισμό, την νεολαία που βγήκε στους δρόμους εξοργισμένη για τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόϊντ, να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές. 
 
Όχι στις εξώσεις προσφύγων - Κλείστε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης - Χαρτιά - Άσυλο - Σίτιση και Στέγη στους πρόσφυγες!
Όχι στις ρατσιστικές απελάσεις - Ανοίξτε τα σύνορα για τους πρόσφυγες!
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή στην αντιρατσιστική διαδήλωση στις 26 Ιούνη, στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα.