• Παρ, 26/06/2020 - 23:14
ΝΑΡ Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα για τις εκδηλώσεις του 4ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride

ΝΑΡ Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα για τις εκδηλώσεις του 4ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride

 

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το ΝΑΡ καλεί στις εκδηλώσεις του 4ου Αυτοοργανωμένου ThessalonikiPride που θα πραγματοποιηθεί κάνοντας ορατή την καταπίεση διαφορετικών ατόμων βάσει του φύλου τους ή/και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Όμως το Αυτοοργανωμενο Pride δεν είναι εθιμικό και αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Αντίθετα, παλεύει για τη συνολική χειραφέτηση, για την άρση κάθε εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που σχεδιάζεται μαζί με την ΕΕ, αλλά και τον πολύμορφο αυταρχισμό της. Ακόμη, ενώνει το ΛΟΑΤΚΙΑ+ αγώνα με το φεμινιστικό κίνημα, τον αντιφασισμό, τον αντιρατσισμό, το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Στέκεται μαχητικά απέναντι ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενάντια στις πολιτικές του πολέμου και τους εθνικισμούς.

Το pride γίνεται αυτοοργανωμένα και από τα κάτω, ακριβώς ώστε να αντιπροσωπεύει την πάλη για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων και να συμβάλει στο ευρύτερο αντικαπιταλιστικό κίνημα και στον αγώνα για πλήρη κοινωνική χειραφέτηση. Ενάντια στις αιματοβαμμένες χορηγίες, τις πρεσβείες ιμπεριαλιστικών κρατών και τη ρατσιστική Ε.Ε., το «ροζ ξέπλυμα» εταιριών και κυβερνήσεων και την εμπορευματοποίηση των pride, το 4ο Αυτο-oργανωμένοThessalonikiPride έρχεται να προβάλλει για άλλη μια χρονιά τη συλλογικότητα και την αυτοοργάνωση. Το pride δεν είναι εμπορικό προϊόν, αποτελεί μέρα διεκδίκησης για ίσα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, μέρα αντίστασης ενάντια στην ομοφοβία, το σεξισμό, την τρανσφοβία, την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες.

Ειδικότερα φέτος, το Pride έρχεται να μας θυμίσει ότι ξεκίνησε, όχι ως πανηγύρι των καπιταλιστών, αλλά ως αντίδραση στην αστυνομική καταστολή- υπενθύμιση δυστυχώς επίκαιρη όπως φαίνεται από το όργιο αστυνομικής καταστολής απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη, από το κίνημα Black Lives Matter μέχρι τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην Ελλάδα.

Το ΝΑΡ καλεί σε στήριξη των δράσεων του 4ουΑυτοοργανωμένουThessalonikiPride, Σάββατο 27/6, 11.00 Α. Βενιζέλου, στην πορεία που θα ακολουθήσει και στην εκδήλωση στα γρασίδια της φιλοσοφικής σχολής.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Θεσσαλονίκη, 27/6/2020

www.narnet.gr