• Παρ, 20/08/2021 - 18:57
Να στηρίζουμε μαζικά την κινητοποίηση για την Εύβοια, Σάββατο 21/8, 6.00 μμ, Στροφυλιά

Να στηρίζουμε μαζικά την κινητοποίηση για την Εύβοια

Σάββατο 21/8, 7.00 μμ, Στροφυλιά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνεται από τις επιτροπές αγώνα, τους φορείς και τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7.00 μμ.

-          Για να διεκδικήσουμε μέτρα που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε στον τόπο μας ενάντια στην καταστροφή που οδηγεί τον κόσμο η πυρκαγιά και η κυβερνητική πολιτική.

-          Για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα ανεπαρκέστατα και αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τους πυρόπληκτους. Ανεπαρκέστατα γιατί δεν καλύπτουν στοιχειωδώς τις ανάγκες επιβίωσης των πυρόπληκτων και εξασφαλίζουν την αναδάσωση ούτε του 15% των καμένων εκτάσεων (165.000 από τα περίπου 1 εκατ. καμένα στρέμματα δάσους). Και αντιδραστικά γιατί μέσα από τον καθορισμό των «Αναδόχων Αναδάσωσης» ανοίγει διάπλατα τον δρόμο να βάλουν χέρι οι ιδιώτες στα δάση.

-          Για να παλέψουμε υπέρ των λαϊκών συμφερόντων απέναντι συνολικά σε μια πολιτική που με τη σφραγίδα της ΕΕ, δίνει τη γη βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα και τους «επενδυτές», που έχει κάνει τις βουνοκορφές της Εύβοιας και όλης της χώρας οικόπεδα για ανεμογεννήτριες, που διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες στο όνομα του «επιτελικού κράτους», που «δεν έχει λεφτά» για την δασοπυρόσβεση-δασοπροστασία ενώ έχει δισεκατομμύρια για την αστυνομία και την καταστολή.

Να απαιτήσουμε και να αγωνιστούμε για:

1.             Να παρασχεθεί άμεσα στέγη και τροφή, με πλήρη έξοδα του κράτους και των Περιφερειών, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους. Πλήρη αποζημίωση καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή και ενίσχυση στο ύψος του εισοδήματός τους μέχρι να αποδώσουν οι δραστηριότητες τους. Οριστική απαλλαγή από κάθε υποχρέωση όχι στην κοροϊδία της ολιγόμηνης μετάθεσης τους. 

2.             Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, και την «πράσινη» βιομηχανία της ενέργειας.  Να καταργηθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, που απειλεί τις δασικές περιοχές και τις περιοχές NATURA.

3.             Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα δασοπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα. Λεφτά για πυροσβεστικά και όχι για αύρες και καταστολή! Αποστρατιωτικοποίηση του πυροσβεστικού σώματος.

4.             Όχι στους «Αναδόχους Αναδάσωσης». Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση των δασών. Το έργο της αναδάσωσης να αναληφθεί και να χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες. 

5.             Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα της, τους εξοπλισμούς και το χρέος που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Διαγραφή του χρέους.

6.             Διαφάνεια, κοινωνικός έλεγχος, με διανομή οποιασδήποτε βοήθειας κατευθείαν στους πυρόπληκτους και όχι μέσω ιδιωτικών και παρακρατικών δρόμων.

Καλούμε στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα πυρόπληκτων παντού για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων και την πλήρη  αποκατάσταση των δασών και των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Συντονισμός των επιτροπών αγώνα. Κινητοποίηση σε κάθε περιοχή και πανελλαδική κινητοποίηση όλων των πυρόπληκτων περιοχών στην Αθήνα μέσα στον Σεπτέμβρη.

Στην ενότητα και τον αγώνα είναι η δύναμη!