ΚΛΑΔΙΚΕΣ

Κλαδική Υγείας Πρόνοιας : Ψυχές και σώματα δεμένα στα σύγχρονα κολαστήρια

  • Τετ, 07/03/2018 - 15:19

Ο θάνατος μιας γυναίκας με βαριά αναπηρία, που νοσηλευότανστο νοσοκομείο Λοιμωδών, ενώ είχε μεταφερθεί πρόσφατα από το θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Σκαραμαγκά, και οι εικόνες μηχανικής καθήλωσης των ανθρώπων εκεί κινητοποίησε τις αστικές φυλλάδες να καταγγείλουν το γεγονός τηρώντας, ως συνηθίζουν, σιγή ιχθύος τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

ΚΕ Δημοσίου : Η «αξιολόγηση» κατέρρευσε παταγωδώς. Η απεργία-αποχή νίκησε

  • Κυρ, 08/10/2017 - 15:14

Η αντιδραστική αξιολόγηση, ο απεργοσπαστικός εκβιασμός της κατάπτυστης τροπολογίας Γεροβασίλη δεν πέρασε! Με ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ που ξεπερνούν το 80% κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απέδειξαν για δεύτερη φορά ότι «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή». Η νέα «αξιολόγηση» δεν χρειάζεται να «μείνει στα χαρτιά», έχει ήδη πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Όπως και ο προηγούμενος νόμος Μητσοτάκη.

ΚΕ Υγείας-Πρόνοιας : Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι

  • Πέμ, 19/01/2017 - 16:03

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υγείας – πρόνοιας καταγγέλλει την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και οι οικογένειες των παιδιών – ενηλίκων με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, μετά την άκρως αιφνιδιαστική απόφαση τους να επιβάλλουν την ένταξη της ειδικής αγωγής στον ΕΟΠΥΥ, που σημαίνει κόφτης και κλειστοί προϋπολογισμοί, κατ’ επιταγή των μνημονίων και με μοναδικό στόχο την συρρίκνωση των ήδη χαμηλών πόρων που διατίθενται στον τομέα της υγείας και πρόνοιας.

ΚΕ Υγείας-Πρόνοιας: Για τη λαιμητόμο απόφαση υπαγωγής της ειδικής αγωγής στον ΕΟΠΥΥ

  • Πέμ, 12/01/2017 - 14:31

Η γενοκτόνος πολιτική των μνημονίων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση. Νέο επεισόδιο αυτής της αιμοβόρας πολιτικής παίζεται αυτές τις μέρες με την υπογραφή σύμβασης των θεραπευτών ειδικής αγωγής με τον ΕΟΠΥΥ που ξέρουμε ότι ως μνημονιακή υποχρέωση των μέχρι τώρα εθελόδουλων κυβερνήσεων αποτελεί πρόσφορο εργαλείο για να πετάνε το κόστος της περίθαλψης και θεραπείας στις πλάτες μας.

ΚΕ Υγείας-Πρόνοιας: Κυβέρνηση-ΝΔ. Πάλι ... δύο γάϊδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα

  • Πέμ, 12/01/2017 - 14:16

Το κακόγουστο σώου, με εβδομαδιαία επεισόδια, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, Τσίπρα - Κυριάκου και Πολάκη – Άδωνη συνεχίζεται. Θα ήταν ανάξιο σχολιασμού και μάλλον βαρετό, αν δεν συνοδευόταν από τη διαρκή προώθηση σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων προσυμφωνημένων και ψηφισμένων και από τους δύο.

Κλαδική Υγείας : Κυβερνητικά Μνημονιακά Ναυάγια στη Σαντορίνη

  • Δευ, 22/08/2016 - 10:36

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας – Πρόνοιας, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, η αγωνιστική πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΡΣΥ, το ΝΥΣΤΕΡΙ και πολλές ταξικές – αγωνιστικές συσπειρώσεις που δρούν στα σωματεία των νοσοκομείων, έχουν αποκαλύψει έγκαιρα και τεκμηριωμένα την ουσία με το θέμα του νοσοκομείου Σαντορίνης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας : Σχετικά με τις ελλείψεις σε αντιρετροϊκά φάρμακα

  • Δευ, 14/12/2015 - 15:29
Όσο οι HIV οροθετικοί μένουν χωρίς φάρμακα ή μοιράζονται τα χάπια από το ίδιο κουτί προσδοκώντας την επίλυση του προβλήματος της επιβίωσής τους, οι τραπεζίτες μετρούν τα κέρδη τους και οι ολιγάρχες τις φοροαπαλλαγές τους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας-Πρόνοιας : Κτυπάει «κόκκινο» η υποκρισία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

  • Παρ, 18/09/2015 - 17:48

Μόλις 2 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ ο κ. Τσίπρας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες πως δήθεν … «διαφέρει» απ την ΝΔ σε κοινωνική ευαισθησία και πως «θα εφαρμόσει καλύτερα» το καταστροφικό μνημόνιο που ψήφισε μαζί με ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ, οι υφιστάμενοί του συνεχίζουν απτόητοι στο παρασκήνιο να εφαρμόζουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ αηδιαστική αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοζε και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Καταγγελία για εργοδοτική τρομοκρατία σε φροντιστήριο

  • Παρ, 14/08/2015 - 18:49

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/8 στις 10:00 έξω από την επιθεώρηση εργασίας (πίσω από τον Άγιο Μηνά). Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Ιδ. Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στο φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καταγγέλλει την απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων καθηγητών στα φροντιστήρια και του σωματείου τους από την διοίκηση του φροντιστηρίου  ΕΠΙΛΟΓΗ .

Σελίδες