Διαλογος

Το φάντασμα της ανελευθερίας και του σύγχρονου κοινωνικού μεσαίωνα [του Δημήτρη Δεσύλλα]

  • Τρί, 19/01/2021 - 16:17

Περνώντας από το 2020 στο 2021, στο φόντο της πανδημίας του κορονοϊού, ένα φάντασμα συνεχίζει να πλανιέται πάνω από τους λαούς της Ευρώπης και της χώρας μας. Το φάντασμα της ανελευθερίας, με πολλές αποκρουστικές όψεις: φόβου και μαζικού εγκλεισμού, κινδυνολογίας και κατάθλιψης, ωμής κρατικής βίας, πειθάρχησης και καταστολής.

Απολογισμός ΚΚΕ: Κομματική επιβεβαίωση, κινηματική αμηχανία [του Γιώργου Κρεασίδη]

  • Τετ, 13/01/2021 - 18:53

Σε απολογισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας, της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και της δράσης του ΚΚΕ προχωράει η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που δημοσιεύτηκε την Πρωτοχρονιά.

Ο Τεμπονέρας ζεί ! [του Μάνου Νικολάου]

  • Σάβ, 09/01/2021 - 20:07
Ο Τεμπονέρας Ζει!

του Μάνου Νικολάου

Όταν η δημοκρατία γίνεται πολυτέλεια για το κεφάλαιο, ξεκινούν πρόβες πραξικοπημάτων [του Νίκου Κρασάκη]

  • Σάβ, 09/01/2021 - 19:48

Ζητούμενο η όρθωση μιας εργατικής κομμουνιστικής πολιτικής απέναντι στην αστική αντιδραστική εκστρατεία

Μας κήρυξαν τον πόλεμο –ας τον έχουν λοιπόν! [του Γιώργου Παυλόπουλου]

  • Τρί, 29/12/2020 - 14:08

Οι κυβερνώντες, μετά το έγκλημα, έρχονται να πουλήσουν κάλπικες ελπίδες, ενώ θέλουν να τα αλλάξουν όλα υπέρ τους

Το δίλημμα έχει τεθεί: υποταγή ή ανατροπή [του Γιάννη Ελαφρού]

  • Τρί, 24/11/2020 - 22:30

▸ Μπροστά στον αντιδραστικό οδοστρωτήρα δεν αρκούν συμβολικές κινητοποιήσεις ή «εξεγέρσεις» λίγων, απαιτείται ανατρεπτικό μαζικό κίνημα

Για μια νέα κομμουνιστική απάντηση [του Κώστα Τριχιά]

  • Δευ, 09/11/2020 - 21:05

Τρία στοιχεία της πραγματικότητας αναδεικνύουν την επικαιρότητα μιας συνολικής προγραμματικής κομμουνιστικής απάντησης. Η καθολικότητα της καπιταλιστικής κρίσης, η κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και το νέο κύμα των εξεγέρσεων και της κοινωνικής αναταραχής. Στο έδαφος αυτό η Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα ανοίγει τη συζήτηση στην πορεία προς την πανελλαδική συνάντηση.

Θέλουμε δημόσια υγεία και όχι αστυνομία [του Γιάννη Ελαφρού]

  • Πέμ, 05/11/2020 - 20:49

Η κυβέρνηση επιβάλλει νέες αντιδραστικές απαγορεύσεις, δεν ενισχύει το ΕΣΥ, τις συγκοινωνίες, τα σχολεία, τους εργαζόμενους

Ισλαμοφοβία: Ρατσιστικό εργαλείο [του Νίκου Λούντου]

  • Πέμ, 05/11/2020 - 20:45
Οι ρατσιστές εκμεταλλεύονται το αίμα αθώων για να προωθήσουν την ισλαμοφοβική τους προπαγάνδα. Η κυβέρνηση Μακρόν σέρνει το χορό. Έτοιμα τα είχε στα συρτάρια της τα νομοσχέδια και τα διατάγματα για να χτυπήσει ακόμη μια φορά το μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας, να βγάλει στην παρανομία οργανώσεις, να χτυπήσει την Αριστερά και το συνδικαλισμό. Και το έκανε με το που δολοφονήθηκε ο καθηγητής Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι. Περιμένουν σαν όρνια κι άλλα χτυπήματα. Όταν την περασμένη βδομάδα πυροβολήθηκε Έλληνας ιερέας στη Λιόν, έτρεξαν να μιλήσουν για ισλαμική τρομοκρατία. Πλέον κρατείται σαν ύποπτος ένας ακροδεξιός πρώην καλόγερος. Σε ανακοίνωση εκκλησιαστικών παραγόντων αναφέρεται “Δυστυχώς άλλαξαν τα πράγματα”. Λένε ανοιχτά ότι θα τους βόλευε κι άλλος ένας νεκρός από “ισλαμιστές”.
 

Σελίδες