Διαλογος

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πόλεμος και υδρογονάνθρακες [του Νίκου Λούντου]

  • Κυρ, 04/10/2020 - 18:44

Από την περασμένη Κυριακή έχουν ξεσπάσει πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ο πόλεμος δεν είναι καινούργιος. Η σύγκρουση ξεκίνησε ήδη από το 1987, πριν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ, και ήταν ένα από τα σημάδια της τεράστιας κρίσης που αγκάλιαζε το σταλινικό καθεστώς, καθώς οι διάφορες τοπικές γραφειοκρατίες του γίγαντα που έπεφτε επιχειρούσαν να αρπάξουν για τον εαυτό τους μεγαλύτερο κομμάτι της εξουσίας και του πλούτου. 

Απειλές Χρυσής Αυγής κατά αντιφασιστών εκπαιδευτικών [του Γιώργου Κρεασίδη]

  • Παρ, 25/09/2020 - 12:03

Aπειλητικό μήνυμα από τη Χρυσή Αυγή έφτασε την Τετάρτη το βράδυ στην ΟΛΜΕ με ένα προκλητικό e-mail που έχει αποστολέα το παράρτημα Θεσσαλονίκης του «Μετώπου Νεολαίας», ένα παραμάγαζο της φασιστικής συμμορίας, προφανώς για να αποφευχθούν οι νομικές συνέπειες.

Η κομμουνιστική αριστερά απέναντι στον αστικό ανταγωνισμό και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια [του Κώστα Τριχιά]

  • Τετ, 02/09/2020 - 14:55

Το προηγούμενο διάστημα, δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη άρθρο του μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, σχετικά με την τελευταία απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ.

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Και απειλές και παζάρια [του Γιώργου Πίττα]

  • Πέμ, 27/08/2020 - 22:32

Μόνο “διάλογος” δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα συνέχισαν και μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα να συμβαίνουν ανάμεσα στις χώρες που εμπλέκονται άμεσα στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και τους διάφορους διεθνείς “διαμεσολαβητές”.

Λευκορωσία: Εξέγερση με ξένες σημαίες [του Παναγιώτη Ξοπλίδη]

  • Πέμ, 27/08/2020 - 22:28

Ενώ η Λευκορωσία ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες  μια σχεδόν άγνωστη χώρα, έχει βρεθεί ξαφνικά στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ αλλά και της δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα, ανοίγοντας μια σειρά ζητημάτων, γεωστρατηγικών, οικονομικών αλλά και ιδεολογικών. Είναι μια αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση ή πραξικόπημα;

80 χρόνια από τη δολοφονία του Τρότσκι [του Λέανδρου Μπόλαρη]

  • Τετ, 26/08/2020 - 11:54
 

Στις 20 Αυγούστου του 1940 ο Λέον Τρότσκι τραυματιζόταν θανάσιμα από το χτύπημα ενός πράκτορα της μυστικής αστυνομίας του Στάλιν στο «μπλε σπίτι» στην συνοικία Κογιοακάν της Πόλης του Μεξικό. Ξεψύχησε την επόμενη μέρα. Την κηδεία του παρακολούθησαν, σύμφωνα με τις μεξικάνικες εφημερίδες της εποχής, περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι. Δηλαδή ένα πλήθος πέρα από κάθε αναλογία με την επιρροή της μικρής τροτσκιστικής οργάνωσης του Μεξικού.

Πρόβες σύρραξης, με θύματα τους λαούς [του Γιάννη Ελαφρού]

  • Πέμ, 30/07/2020 - 09:29

Σκληρή κόντρα ελληνικού-τουρκικού κεφαλαίου για τις ΑΟΖ, πολλαπλά σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων

Σελίδες