ΧΙΟΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου: Ειρηνική συνύπαρξη των γειτονικών λαών. Πόλεμο σε μνημόνια – ΝΑΤΟ – ΕΕ - κεφάλαιο

  • Κυρ, 05/08/2018 - 19:16

Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της ΠΓΔ Μακεδονίας εντάσσεται πλήρως στα επικίνδυνα τυχοδιωκτικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη μονιμοποίηση της ευρωΝΑΤΟϊκής παρουσίας και την ενσωμάτωση των Βαλκανίων σε αυτά. Με αυτή την έννοια έχει από την αρχή αντιδραστική ουσία και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντίθετους το εργατικό λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου για τη φασιστική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας

  • Παρ, 18/11/2016 - 20:39

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χίου καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων από τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας και καλεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σε διαρκή επιφυλακή προκειμένου να απομονώσει, τσακίζοντας στην πράξη, κάθε τέτοια πρακτική.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Πόλεμο στο φασισμό και τις πολιτικές που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά

  • Κυρ, 13/11/2016 - 17:37

Συγκέντρωση, Τρίτη 15 Νοέμβρη στο άγαλμα Πλαστήρα στις 19:30

Όλες και όλοι στο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Βουνακίου.

  • Παρ, 07/10/2016 - 08:45
Με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ – Τουρκίας, περίπου 3.000 πρόσφυγες  είναι εγκλωβισμένοι με απαγόρευση εξόδου από το νησί, σε άθλιους καταυλισμούς - κολαστήρια, οι περισσότεροι χωρίς στέγη, με ελάχιστη και άθλια τροφή, χωρίς δικαίωμα να εργαστούν για τα προς το ζην, χωρίς δρόμο επιστροφής, σε απόγνωση για το μέλλον τους. Πρόκειται για φυλακισμένους, χωρίς έγκλημα, χωρίς δίκη, χωρίς τα υποτυπώδη δικαιώματα που απολαμβάνει και ο τελευταίος εγκληματίας.
 

Ανακοίωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου: Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

  • Κυρ, 18/09/2016 - 20:17

Η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Χίο από «ομάδες πολιτών» ενάντια στους πρόσφυγες είχε ξεκάθαρο χρυσαυγίτικο, ρατσιστικό, φασιστικό, χουντικό πολιτικό στίγμα και στόχο:  όχι μόνο τους πρόσφυγες, αλλά την αριστερά, τη δημοκρατική κοινή γνώμη, την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ρατσιστικό, πολεμοκάπηλο παραλήρημα του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη

  • Σάβ, 16/04/2016 - 22:44

Το πατριδοκάπηλο, μισαλλόδοξο παραλήρημα του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη αποτελεί μια πολιτικά και ηθικά επικίνδυνη αναβάθμιση στο κλίμα ξενοφοβίας, ρατσισμού και ακροδεξιάς ρητορείας, που τις τελευταίες μέρες εκφράστηκε στη χιώτικη κοινωνία από μια μικρή αλλά θορυβώδη μερίδα συντοπιτών μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου έχει καταγγείλει την ανοχή των αρχών στη ρατσιστική – φασιστική βία των τελευταίων ημερών. Η σημερινή ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη δείχνει συμπόρευση.

Η Τ.Ε. Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Χίο τις τελευταίες ημέρες σημειώνει τα εξής:

  • Τρί, 12/04/2016 - 23:02

Καταδικάζουμε δημόσια τη δράση της Χρυσής Αυγής και του φασιστικού της πυρήνα. Η ομάδα αυτή προέβη σε προπηλακισμούς προσφύγων και κατοίκων της Χίου ασκώντας λεκτική και σωματική βία, με την κάλυψη της αστυνομίας, του λιμενικού, αλλά και της δημοτικής αρχής Βουρνού.

Ο λαός της Χίου δεν έχει τίποτα κοινό με αυτή την εγκληματική συμμορία που σκορπά το μίσος και τις δολοφονίες μιμούμενη τα τάγματα εφόδου των Ναζί.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Για τη θλιβερή επίσκεψη Τσίπρα

  • Πέμ, 17/12/2015 - 21:32

Θλιβερή η εικόνα του Πρωθυπουργού σήμερα στη Χίο. Με τις πύλες του αεροδρομίου κλειστές και τους αστυνομικούς σε ρόλους πορτιέρη που επέτρεπαν την είσοδο μόνο στους εκπρόσωπους του τοπικού κατεστημένου και τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά έφυγε σαν τον κλέφτη από την πύλη ανεφοδιασμού.

Άλλωστε το ταξίδι στη Χίο αποκλειστικό λόγο είχε την εκτέλεση των εντολών των αφεντικών του Τσίπρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε κάθε επαφή με την κοινωνία της Χίου ήταν ανούσια ή και περιττή για τον Πρωθυπουργό του 3ου και καταστροφικότερου Μνημονίου και της εθνικής υποτέλειας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Αντίσταση στην καταστροφή της μοναδικής γεωλογικά περιοχής των Κεραμείων και της χυδαίας εμπορικής εκμετάλλευσής τους

  • Σάβ, 08/08/2015 - 11:43

Ένα πρωτοφανές έγκλημα κατά της Χίου, του φυσικού της πλούτου και των πολιτών της, επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες με τις αδιαφανείς διαδικασίες του fast track, τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλου του παλιού πολιτικού κατεστημένου. Με άναρθρες κραυγές περί ανάπτυξης και δήθεν δημιουργίας θέσεων εργασίας, κύκλοι μέσα και έξω από τη Χίο, που στόχο έχουν τον δικό τους περαιτέρω πλουτισμό και μόνο, επιδιώκουν τη δημιουργία στην περιοχή Κεραμεία, μίας βιομηχανικής τουριστικής μονάδας-τέρατος χιλίων κλινών. Είναι γνωστό βέβαια από τη διεθνή εμπειρία ότι μονάδες τέτοιου μεγέθους αποσκοπούν στην εσωτερική πλήρη απασχόληση του επισκέπτη τους, ενώ παρέχουν αυτάρκεια σε εστίαση, 24ωρη ψυχαγωγία και λιανικές αγορές. Αντλούν την τροφοδοσία τους από τις οικονομικότερες πηγές και πάντως όχι από την τοπική αγορά όπως ορισμένοι φαντασιώνονται. Απασχολούν εξειδικευμένο μετακλητό προσωπικό, ενώ για τους ντόπιους επιφυλάσσουν εκ περιτροπής εργασία σε βοηθητικές θέσεις με εξευτελιστικές αμοιβές.

Απόφαση Συνέλευσης Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χίου, 2/1/2015

  • Τρί, 06/01/2015 - 13:12

Συνεδρίασε την Παρασκευή 2/1/2015 η τοπική επιτροπή Χίου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των μελών της.

Μετά από  διεξοδική  συζήτηση η τοπική επιτροπή αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία  υπέρ της εκλογικής συνεργασίας με την ΠΑΜΕΣ με βάση την πρόταση πολιτικής συνεργασίας που αποφασίσθηκε στο τελευταίο ΠΣΟ.

Σελίδες