• Τρί, 10/10/2017 - 15:56
Απόφαση Συνέλευσης Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α της Πρέβεζας, Οκτ.2017

Απόφαση τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συνεδρίασε μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΠΣΟ(23/9). Θεωρούμε ομόφωνα ότι η απόφαση του ΠΣΟ κινείται σε θετική κατεύθυνση, «ξεμπλοκάρει» τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές, με τη δική μας επιτροπή να οργανώνει την παρέμβασή της στα μέτωπα με βάση τον προγραμματισμό του ΠΣΟ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έχουμε όμως να κάνουμε δύο σοβαρές παρατηρήσεις τις οποίες πρέπει να δει η ΚΣΕ και το ΠΣΟ:

1) πρέπει να αναβαθμίσουμε το αίτημα της μονομερούς διαγραφής του χρέους στη χώρα μας (δεν γίνεται αναφορά στην απόφαση του ΠΣΟ) θεωρώντας το, κομβικό ζήτημα με τις εξής αναγκαίες επισημάνσεις:

  • Το ζήτημα του χρέους αποτελεί κορυφαίο ζήτημα της αντιπαράθεσής μας με την αστική τάξη και τον καπιταλισμό και όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν. Η ικανοποίηση όλων των εργατικών αιτημάτων και διεκδικήσεων στη χώρα μας συνδέεται άρρηκτα με την κατάργηση του χρέους που στέκεται θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων.

  • Το ζήτημα του χρέους αποτελεί ταξικό ζήτημα για τους εργαζόμενους όλων των χωρών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το παράδοξο γεγονός αυτοί που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και τα μικρομεσαία στρώματα να είναι καταχρεωμένοι σε μια χούφτα καπιταλιστικών οργανισμών.

  • Το χρέος αξιοποιείται από τον ταξικό αντίπαλο για να γκρεμίσει κοινωνικές κατακτήσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες. Τις δραματικές επιπτώσεις της ύπαρξης και γιγάντωσής του ζουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες που με αλητήριο και προσβλητικό τρόπο οι αστοί αποκαλούν PI(I)GS αλλά και στην ίδια τη Γερμανία ,τη Γαλλία, όπως άλλωστε και στην καρδιά του καπιταλισμού τις ΗΠΑ.

  • Το πρόβλημα του χρέους δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλυθεί στα πλαίσια μιας εθνικής αφήγησης αλλά ως συνολικό πρόβλημα της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανάπτυξη των ακροδεξιών δυνάμεων, που επιχειρούν να θεωρήσουν πως για το χρέος ευθύνονται “εβραιοσιωνιστικές συνωμοσίες” , η τεμπελιά των άλλων λαών και η δήθεν φροντίδα για τους πρόσφυγες.

  • Απέναντι σε όλα αυτά οφείλουμε να αναπτύξουμε μια πραγματικά διεθνιστική πολιτική που θα μιλήσει για διαγραφή των χρεών σε κάθε χώρα χωριστά αλλά και για τη συνολική παγκόσμια διαγραφή των χρεών, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Το αίτημα αυτό μπορεί να βοηθήσει , το αντιΕΕ αλλά και το αντιπολεμικό μέτωπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Η ευθύνη για αυτήν την ως τώρα ανεπάρκεια βαρύνει και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πρέπει να πάρει άμεσα και συγκροτημένα πρωτοβουλίες διεθνοποίησης του αιτήματος της διαγραφής των χρεών (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ), ενιαιοποιώντας την πάλη της εργατικής τάξης σε αυτό το κρισιμότατο ζήτημα και δίνοντας ουσιαστικό και όχι επετειακό και αποσπασματικό περιεχόμενο στη διεθνιστική πάλη.

2) Θεωρούμε ότι πρέπει να φύγουμε από το αίτημα των «751 ευρώ μεικτά». Η ριζική αύξηση των μισθών για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δεν έχει καμιά σχέση με τα «751 ευρώ». Η κάλυψη των αναγκών μας δεν γίνεται με μισθούς κάτω των 900 ευρώ (τουλάχιστον). Άρα κατώτατος μισθός 900 ευρώ καθαρά και επαναφορά του αφορολόγητου ορίου σε εποχή προ μνημονίων.

με συντροφικούς χαιρετισμούς

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας

τοπική επιτροπή


Related Posts