• Τρί, 06/03/2018 - 16:23
Απόφαση του ΚΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, 1/3/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1/3/2018

 

1. Οι μαχητικές συγκεντρώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, ο διαρκής αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, οι εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις ορίζουν για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον δρόμο του αγώνα για να υπερασπιστεί η ζωή, τα δικαιώματα, οι ελευθερίες και το μέλλον της η κοινωνική πλειοψηφία που χτυπιέται από την πολιτική και τα μνημόνια κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις της μεγάλης πανεκπαιδευτικής συνέλευσης στο υπό κατάληψη υπουργείο Παιδείας (πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Παρασκευή 9/3) και όλες τις αποφάσεις των εργατικών σωματείων για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

2. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκοντας να κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας (και να ξεπεράσουν τον σκόπελο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών), καθιέρωσαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και, με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, τους καθιστούν από τις 21/2/2018 αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών. Το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα, που έφερε τις νίκες χθες στα ειρηνοδικεία και αύριο απέναντι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, είναι ανάγκη των καιρών να περάσει σε όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και ξεκινάει και την δική της καμπάνια με αφίσα, προκήρυξη και εκδηλώσεις. Μαζί με τον ΣΥΣΘ και εργατικά σωματεία καλεί σε μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση την ημέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού για το περιφερειακό συνέδριο “παραγωγικής ανασυγκρότησης” στις 26 ή 27 Μάρτη.

3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ιεράρχησε εξαρχής το θέμα των ΝΑΤΟϊκών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, την επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή και την πλήρη υπηρέτησή τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πήρε πρωτοβουλία να καλέσει όλες τις οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς σε κοινή στάση και δήλωση με αιχμές την εναντίωση στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, στο ΝΑΤΟ, τον φασισμό και την κυβερνητική πολιτική, υπερασπίζοντας το δικαίωμα των λαών των Βαλκανίων στην ειρηνική συνύπαρξη και στον αυτοπροσδιορισμό χωρίς ντόπιους και διεθνείς «νονούς». Η επανεμφάνιση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων με δολοφονικά χτυπήματα (Libertatia, Φαβέλα, Προοδευτική Τούμπας) κάνει ακόμα πιο αναγκαία την ένταση της δράσης του αντιρατσιστικού/αντιφασιστικού κινήματος με σταθμό την επιτυχία της διεθνούς μέρας δράσης στις 17 Μάρτη (συγκέντρωση 12μ Άγαλμα Βενιζέλου). Δηλώνουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της Libertatia και στην διαδήλωση με αυτό τον στόχο το Σάββατο 10/3 (12μ Καμάρα).

4. Σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε στην προετοιμασία της 4ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην Θεσσαλονίκη. Επειδή ο χρόνος είναι λίγος χρειάζεται να καθορίσουμε επακριβώς τα βήματά μας για την προετοιμασία της οργάνωσης.

- Στην πορεία για την Συνδιάσκεψη οργανώνουμε τουλάχιστον δύο συνελεύσεις (μία για το πολιτικό μέρος, μία για οργανωτικό / εκλογή αντιπροσώπων) και προτείνουμε στις τοπικές και κλαδικές συνελεύσεις την διοργάνωση μίας καλά προετοιμασμένης εκδήλωσης για θέματα που θα επιλέξουν οι ίδιες. Στόχος είναι να απευθυνθούμε σε πολύ κόσμο του κινήματος και της αριστεράς σε κάθε περιοχή και κλάδο προχωρώντας παράλληλα σε καμπάνιες/εξορμήσεις και με τα τοπικά υλικά (πλειστηριασμοί, 17 Μάρτη κ.α). Ο πρώτος γύρος των συνελεύσεων να ολοκληρωθεί (εφόσον είναι δυνατό) μέχρι τις 15/3.

-Από τον πρώτο γύρο των Συνελεύσεων ανοίγουμε τους καταλόγους μελών με εγγραφές στην διάρκεια των συνελεύσεις, στις προγραμματισμένες εξορμήσεις και σε τακτό ραντεβού που θα ορίσει η κάθε τοπική ή κλαδική, δημόσια ανακοινωμένο. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών θα ορισθεί από το ΠΣΟ στην συνεδρίαση του την Κυριακή 11/3.

-Με ευθύνη του ΚΣ θα γίνει εκκαθάριση των νέων καταλόγων, ώστε να σταλούν στην συνέχεια στην οργανωτική επιτροπή της 4ης συνδιάσκεψης.


Related Posts