• Σάβ, 07/11/2020 - 14:15
Κάλεσμα μάχης ! Απόφαση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5/11/2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΧΗΣ! ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5/11/2020

1.         Η ανακοίνωση της γενικής καραντίνας τριών βδομάδων από τον Μητσοτάκη είναι ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στην πανδημία. Η κυβέρνηση για λογαριασμό των καπιταλιστών θέλει να βάλει σε ταξική καραντίνα την εργατική τάξη και τη νεολαία. Αυτή την καραντίνα θα την σπάσουμε. Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις τοπικές και κλαδικές της να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή τη μάχη συσπειρώνοντας το δυναμικό της μαχόμενης Αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Συγκεκριμένα καλεί:

2.         Σε εξορμήσεις σε πλατείες, σούπερ-μάρκετ, λαϊκές αγορές, χώρους δουλειάς όπου κινείται μαζικά η εργατική τάξη και η νεολαία ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο και όλη την άλλη βδομάδα, με τις ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καραντίνα και το Πολυτεχνείο και τα καλέσματα δράσης που απευθύνουν.

3.         Η 12 Νοέμβρη, μέρα δράσης και απεργιακής κινητοποίησης στα νοσοκομεία, να γίνει σταθμός στην αποφασιστική απάντηση του εργατικού κινήματος στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί σε μαζική συμμετοχή σωματείων, κινήσεων πόλης, συλλογικοτήτων εκείνο το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων στο πλευρό του νοσοκομειακού κινήματος που παλεύει για μαζικές προσλήψεις, επίταξη της ιδιωτικής υγείας, δωρεάν τεστ, μέτρα και μέσα προστασίας για όλους. Αυτή είναι η  πραγματική ασπίδα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους!

Στηρίζουμε κάθε απεργία και κινητοποίηση, παλεύουμε για πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό ενάντια στο έκτρωμα Βρούτση μέσα στον Νοέμβρη, με προειδοποιητική απεργία και κλιμάκωση για να αποτραπεί κάθε σκέψη κατάθεσης του.

4.         Το τριήμερο τιμής και αγώνα στα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ο επόμενος, μεγάλος, σταθμός. Τα σχέδια της κυβέρνησης για ακύρωση του γιορτασμού θα ανατραπούν από την αποφασιστική κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Τώρα λογαριαζόμαστε! Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους/ες τις συντρόφισσες/ους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή μάχη.

Το τριήμερο και η πορεία στις 17 Νοέμβρη στην αμερικάνικη πρεσβεία θα γίνουν σημείο συνάντησης όλων των αντιστάσεων στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Βήμα κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στις αντεργατικές της επιθέσεις όπως το νομοσχέδιο του Βρούτση, την επίθεση στην εκπαίδευση, στον ακραίο κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή. στο ρατσιστικό πόλεμο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Θα στείλει ηχηρό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μήνυμα πάλης. O δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα ενωτική κοινής δράσης σε κάθε μαχόμενη δύναμη της αριστεράς, για να σπάσει το κυβερνητικό lock down, για να αναπτυχθεί εδώ και τώρα η λαική πάλη.

Συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες του κινήματος και της Αριστεράς έχουμε τη δύναμη να βγούμε νικηφόροι από αυτή τη μάχη και να ανοίξουμε το δρόμο για τους δικούς μας Νοέμβρηδες με την αντικαπιταλιστική, επαναστατική Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Tags: