ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Κοινή ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ μετά από συνάντησή τους στις 3/6

  • Τρί, 09/06/2015 - 20:38

Η πολιτική συνεργασία των δυνάμεων που συμφωνούν πάνω σε ένα πρόγραμμα ανατροπής μπορεί σήμερα να αποκτήσει νέα δυναμική καθώς σημαντικές κοινωνικές δυνάμεις,  ρεύματα  και αγωνιστές, θα συνειδητοποιούν την ανάγκη της ρήξης με την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ θα προσανατολίζονται στην πάλη για αυτή την προοπτική.

Σε αυτή τη κατεύθυνση οι δύο χώροι δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν το ερχόμενο διάστημα τις αποφάσεις που έχουν πάρει  για την συνέχιση της πολιτικής συνεργασίας όπως την συχνή λειτουργία ενός κοινού γραφείου τύπου και τον  συντονισμό των ενεργειών και  των πρωτοβουλιών τους σε μόνιμη βάση.

Κοινή Δήλωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μ.ΑΡ.Σ.

  • Τρί, 10/02/2015 - 20:22

Την ίδια στιγμή οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποτυπώνουν την εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ σε μια λογική συναίνεσης με τους δανειστές και την ΕΕ. Η διεκδίκηση από την κυβέρνηση ενός «Νέου Συμβολαίου», μετά από μια «συμφωνία - γέφυρα», πάντα σε συμμόρφωση «με τους κανόνες της ευρωζώνης» δίνει το δικαίωμα στους δανειστές να εκβιάζουν και να απαιτούν διατήρηση της ίδιας πολιτικής . Όμως, έτσι δεν πρόκειται να έρθει ανακούφιση του λαού και πραγματική ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

  • Πέμ, 05/02/2015 - 11:35
Tην Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε συναντηση  ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΜΑΡΣ. 
Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις των δύο χώρων για το αποτέλεσμα των εκλογών και η εξέλιξη της πολιτικής τουςσυνεργασίας των δυο χώρων το επόμενο διάστημα.

Η συμπόρευση και τα πολιτικά μέτωπα των κλειστών γραφείων [της Ελπίδας Αλεβίζου]

  • Δευ, 05/01/2015 - 21:12

Η ξαφνική αλλαγή πλεύσης στο θέμα της συμπόρευσης πάγωσε τον κόσμο της βάσης αλλά και της περιφέρειας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε με αμφιλεγόμενες δημοκρατικές διαδικασίες και με βασικό επιχείρημα ότι η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της υποχώρησης του Σχεδίου Β. Το σχέδιο Β λοιπόν του Αλέκου Αλαβάνου όπως το αποκαλούν τα ΜΜΕ, αναθεώρησε τις θέσεις του χωρίς κάποια συλλογική διαδικασία και μας έπεισε ότι ηγεμονεύσαμε. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η αλλαγή δεν είναι προσχηματική ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κείμενο συμβολής στη συζήτηση για τις εκλογικές συμμαχίες [των Κ.Σκορδούλη, Δ.Κυρίλλου]

  • Δευ, 05/01/2015 - 20:28

Μπροστά στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σηματοδοτεί η πτώση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από την αδυναμία διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και από τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις και μπροστά στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα, ο ρόλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι εξαιρετικά κρίσιμος.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδείξουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά ως την εναλλακτική λύση απέναντι στην αριστερή διαχείριση του συστήματος. Γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε για μία ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλους τους χώρους της ταξικής πάλης (από το εργοστάσιο μέχρι το πανεπιστήμιο) αλλά και στις εκλογές.

Συνεδρίαση ΠΣΟ, Τρίτη 6/1, ΑΣΟΕΕ

  • Δευ, 05/01/2015 - 11:35

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεδριάσει την Τρίτη 6/1 στην ΑΣΟΕΕ, με ώρα έναρξης 10:00 πμ., για να λάβει την τελική απόφαση για την εκλογική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με βάση την πλειοψηφία των μελών που θα διαμορφωθεί μετά από τις ψηφοφορίες στις συνελεύσεις των τοπικών και κλαδικών επιτροπών. Όλες οι δυνάμεις και οι ανένταχτοι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν ενωμένες τη μάχη, με δυνατότητα έκφρασης όλων των διαφορετικών απόψεων και με σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Απόφαση ΤΕ Καβάλας, ΤΕ Θάσου, 3/1/2015

  • Κυρ, 04/01/2015 - 23:56

Το όνομα ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι αδιαπραγμάτευτο. Έχει σφυρηλατηθεί στους αγώνες, στις συνειδήσεις των εργαζομένων της νεολαίας και των αγροτών.  Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ως όνομα, περιεχόμενο και οργάνωση έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες. Το όνομά μας, η δύναμή μας. Το μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές δημιουργεί ένα σαθρό υπόβαθρο για τις πολιτικές συνεργασίες. Για αυτόν τον λόγο προτείνουμε την διατήρηση του ονόματος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χωρίς κάποια προσθήκη και την ένταξη συναγωνιστών στα ψηφοδέλτια μας. Η συνέχιση των επαφών με τις υπόλοιπες αντικαπιταλιστικές, αντι- ιμπεριαλιστικές, αντι- ΕΕ και κομμουνιστικές δυνάμεις να γίνει μετά τις εκλογές, τόσο μέσα στο κίνημα όσο και σε διμερείς επαφές.

Το Μέτωπο, η Συμπόρευση και το κίνημα θα κάνουν την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και όχι το ταμπούρωμα στη “Μονή Εσφιγμένου” [του Στέφανου Πράσσου]

  • Κυρ, 04/01/2015 - 12:27

Το πρόγραμμα που βάλαμε για συζήτηση δεν ήταν το αντικαπιταλιστικό; Τι ήταν σοσιαλρεφορμιστικό; Δεν είναι το ίδιο πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει και με τις οργανώσεις τις ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Έχουμε κι άλλο πιο αντικαπιταλιστικό; Αν έχουν να μας το πούνε οι συναγωνιστές να το μάθουμε κι εμείς! Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε όλοι τι έγινε: Βάλαμε στη συζήτηση ένα πρόγραμμα προωθημένο που κατά τη γνώμη κάποιων δε θα το δεχόταν η Συμπόρευση οπότε θα χαλούσε η συνεργασία όπως έγινε και το 2012. Έλα όμως που το δέχτηκαν και τώρα βγαίνουν μερικοί σύντροφοι κατόπιν εορτής και αναμασάν τα αναμασημένα!

Απόφαση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτ. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης στις 2-1-2015

  • Κυρ, 04/01/2015 - 11:27

1) Να δεχτεί την πρόταση για συνεργασία με την ΠΑΜΕΣ πάνω στη συγκεκριμένη βάση. Η άποψη μας είναι ότι δεν αναιρείται ο αυτοτελής ρόλος και η διασφάλιση του αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τέτοιου είδους πολιτικές και εκλογικές συνεργασίες, ιδιαίτερα στη βάση του πολιτικού πλαισίου που αποφασίσθηκε. Συζήτησε προτάσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και προτείνει την υποψηφιότητα του σ. Ν.Ν.

ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων με βάση τη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 2.1.2015

  • Σάβ, 03/01/2015 - 12:03

Οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. βρίσκονται και πάλι – όπως κάνουν σταθερά εδώ και 6 χρόνια – σε αγωνιστική κινητοποίηση, ενόψει των εκλογών, φιλοδοξώντας – με τις ενωτικές τους προτάσεις – να αλλάξουν το τοπίο στην ευρύτερη Αριστερά, αλλά και – κυρίως – στο Κίνημα!      

Συνεδρίασε η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή και σχεδίασε τα επόμενα βήματά της, στο πλαίσιο της “επιστολής – κάλεσμα” της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., προβάλλοντας το μεταβατικό πρόγραμμα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, που περιλαμβάνει:

Σελίδες