Διαλογος

Δήμοι και περιφέρειες-επιχειρήσεις: Φιλέτα για την αγορά, οχυρά κατά του λαού [του Κώστα Παπαγεωργίου]

  • Τρί, 18/07/2023 - 19:47

Συρρίκνωση ή και διακοπή των κοινωνικών υπηρεσιών, λειτουργία τους με αντίτιμο, ιδιωτικοποίηση τομέων και γενική εμπορευματοποίηση των πάντων είναι το μοντέλο των δήμων και περιφερειών που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ. Οι νέοι δήμοι-επιχείρηση «χρειάζονται» δήμαρχο-μάνατζερ και ένα προκλητικά αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, που τους οχυρώνει απέναντι στον λαό.

Κυβέρνηση καθολικής επίθεσης στους εργαζόμενους [του Γιώργου Κρεασίδη]

  • Τρί, 11/07/2023 - 08:31

Με βιασύνη, αλλά και με προσεκτική ρητορική, που στοχεύει στην αποφυγή κλίματος σύγκρουσης, ξεκινά τη δεύτερη τετραετία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως είναι αναμενόμενο, θα ανοίξει τα χαρτιά της για την πολιτική που θα εφαρμόσει στη συζήτηση που θα ξεκινήσει την Πέμπτη στη βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις και θα ολοκληρωθεί με την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης το επόμενο Σάββατο.Ωστόσο, μέσα από δηλώσεις, ομιλίες στις παραλαβές των υπουργείων, δημοσιεύματα και διαρροές για τα νομοσχέδια, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. 

Χαιρετισμός του Μουσταφά Τσολάκ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 19 Ιουνίου

  • Τρί, 20/06/2023 - 22:53

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μετά τις εκλογές της 21ης Μάη και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης (ο μοναδικός νομός που ήταν «ροζ»), μπήκε και πανελλαδικά στο στόχαστρο η τουρκική Μειονότητα της Θράκης.

Χρειάζεται τομή, όχι διαχείριση της «υπαρκτής Αριστεράς» [του Άγγελου Χάγιου]

  • Τρί, 20/06/2023 - 22:47

«Λέμε στον κόσμο της αριστεράς να μην ενσωματώσει σαν δική του την ήττα της ”αριστερής” διαχείρισης» και να «συζητήσουμε για μια αριστερά μαχόμενη και ανατρεπτική, που δεν θα υποτάσσεται και δεν θα προσκυνά. Να αντιτάξουμε ένα μάχιμο μέτωπο καθολικής σύγκρουσης με την αστική πολιτική και ιδεολογία και να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της επιστροφής στα παλιά. Να συμπορευτούμε και στις εκλογές της 25/6 με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων στο Πριν ο Άγγελος Χάγιος. Όσον αφορά την επόμενη μέρα σημειώνει πως «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ δεν θα περιμένουν μια σύγκρουση που μοιάζει αναπόφευκτη. Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να προετοιμάσουν τους όρους ενός αγωνιστικού ξεσηκωμού, με ενιαία πολιτικά αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, με στρατηγική στόχευση και νικηφόρα προοπτική».

Νέες οχυρώσεις για την ΕΕ–φρούριο [του Γιώργου Πίττα]

  • Παρ, 16/06/2023 - 18:13
«Ιστορική» χαρακτήρισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γιόχανσον την συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στους υπουργούς Μετανάστευσης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο την περασμένη εβδομάδα και θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων του Συμβουλίου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Όταν δουλεύουμε από κοινού γινόμαστε πιο δυνατοί» πρόσθεσε.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να ανθίσει η ελπίδα της ανατροπής [του Μιχάλη Ρίζου]

  • Παρ, 16/06/2023 - 18:09

 Μόνο με αντιπολίτευση εκτός πλαισίου τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν από το… εφικτό στο χειρότερο

ΣΥΡΙΖΑ: Κεντροαριστερά χαμηλών «πτήσεων» [του Γιώργου Κρεασίδη]

  • Παρ, 16/06/2023 - 18:05

 Σηκώνει «λευκή σημαία» με απολογητική γραμμή

Αναγκαία μια ισχυρή αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά για την αντεπίθεση του κινήματος [της Μαρίας Καραμπέλη]

  • Πέμ, 15/06/2023 - 08:31

Για την αναγκαία στην επόμενη φάση συνολική προσπάθεια αντεπίθεσης του εργατικού λαϊκού κινήματος, με όρους μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης, είναι αναγκαία μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η γιατρός Μαρία Καραμπέλη, μέλος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην ομιλία της στην εκδήλωση στο φεστιβάλ Αναιρέσεις την Παρασκευή, με τίτλο «Δυναμώνουμε αυτό που τους φοβίζει! Πρόταση για κίνημα ανατροπής και ισχυρή επαναστατική Αριστερά».

ΚΚΕ: «Μόνη αντιπολίτευση» ενάντια σε κάθε ανατρεπτική αριστερή φωνή [του Κώστα Τουλγαρίδη]

  • Πέμ, 15/06/2023 - 08:28

«Τώρα μόνο ΚΚΕ – Αυτοδύναμη Αντιπολίτευση». Πρόκειται για ένα από τα βασικά συνθήματα που προτάσσει το ΚΚΕ για τις εκλογές στις 25 Ιούνη, μαζί με το «ΚΚΕ η μόνη αντιπολίτευση». Τελικά σε ποιον απευθύνεται και τι στοχεύει;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την ήττα της ΝΔ, τη νίκη των αγώνων μας! [του Γιώργου Ράγκου]

  • Πέμ, 15/06/2023 - 00:12
Για να ενισχυθεί η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το οργανωτικό και πολιτικό στήριγμα των αγώνων μέχρι το τέλος. Για μία ισχυρή εργατική αντιπολίτευση εκεί που μετράει, στο πεζοδρόμιο και όχι στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Σελίδες