Διαλογος

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πρόταση εξουσίας που δεν είναι κυβερνητική [του Άγγελου Χάγιου]

  • Πέμ, 01/06/2023 - 22:03

Οι εκλογές είναι μία περίοδος, εκτός των άλλων, υποσχέσεων. Ψεύτικων υποσχέσεων, ύπουλων υποσχέσεων, υποσχέσεων για νέες αυταπάτες και μία νέα ενσωμάτωση όλων αυτών των μεγάλων αγώνων σε κυβερνητικές λογικές. Λογικές που δεν ξεφεύγουν από τη γραμμή ενός νέου σφαγείου μιας δολοφονικής επιδρομής του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Όσοι από την αριστερά δεν αναφέρονται σε αυτό, δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν, είναι για να δικαιολογήσουν πολιτικές επιλογές οι οποίες, είτε σέρνονται στον κυβερνητισμό, είτε είναι επιλογές επιβίωσης και δεν έχουν καμία προοπτική. 

Το "κάλπικο" μήνυμα να μη νικήσει το αληθινό. 11 σκέψεις για τα εκλογικά αποτελέσματα [του Κ. Παπαδάκη]

  • Τετ, 24/05/2023 - 21:13

ΤΟ «ΚΑΛΠΙΚΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΜΗ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

ΕΝΔΕΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η ρήξη με το συντηρητισμό στην αριστερά, όρος για τη λαϊκή αντεπίθεση [του Παναγιώτη Μαυροειδή]

  • Τετ, 24/05/2023 - 20:24

Σύμφωνα με πληθώρα επιφανειακών πολιτικών προσεγγίσεων, ο κόσμος είναι τελικά είτε βαθιά συντηρητικός, είτε εξαιρετικά αφελής ώστε να πέφτει θύμα της προπαγάνδας των ελεγχόμενων από τη ΝΔ μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πολλοί κουνούν, δήθεν έκπληκτοι και αγαναχτισμένοι, το δάχτυλο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλάει για σύγκρουση και το εννοεί! [της Δέσποινας Κουτσούμπα]

  • Κυρ, 21/05/2023 - 10:34

«Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος απ’ τους δυο θα εκλεγεί για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Είναι πώς θα μπορέσει να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να ραγίσει τη βιτρίνα του δικομματισμού και να τους βγάλει πιο αδύναμους από αυτήν την κάλπη!».

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στις εκλογές της 21ης Μάη και στον δρόμο [της Σύλβιας Κοιλάκου]

  • Παρ, 19/05/2023 - 23:57

Είναι υποτονική και βουβή αυτή η προεκλογική περίοδος παρά το γεγονός ότι είχαμε μια 4ετία σκληρής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο. Όμως μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν περιμένει μια καλύτερη ζωή από την όποια κυβερνητική εναλλαγή.

Να γίνουμε από χαμένη γενιά, η γενιά της ανατροπής [της Βίκης Χαρχαρίδη]

  • Παρ, 19/05/2023 - 23:56

Εκπροσωπώντας τη νέα γενιά, η Βίκη Χαρχαρίδη απαντά στη ROSA για όλα εκείνα τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι σήμερα: τη στεγαστική κρίση, την εργασιακή επισφάλεια, τη μαζική και ηχηρή αντίδραση της νεολαίας μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, την στοχευμένη απαξίωση των κοινωνικών αγαθών.

Ζήσαμε ένα ψήγμα εργατικού ελέγχου στο χώρο των τεχνών [της Αλεξάνδρας Μαρτίνη]

  • Παρ, 19/05/2023 - 22:51

Tους τελευταίους μήνες ζήσαμε έναν φοβερό ξεσηκωμό στον Πολιτισμό. Το ΠΔ85 που υποβάθμισε τα πτυχία των καλλιτεχνών έγινε η αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια τεράστια δυναμική. Ξ

Ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ βήμα για μια άλλη Αριστερά [του Παναγιώτη Μαυροειδή]

  • Παρ, 19/05/2023 - 22:45

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να σηματοδοτήσει την αναγκαιότητα όχι “άλλης μιας Αριστεράς”, αλλά της “άλλης Αριστεράς”, της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς», τονίζει ο Παναγιώτης Μαυροειδής.

Η αντισυστημική οργή να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ [του Πέτρου Κωνσταντίνου]

  • Παρ, 19/05/2023 - 19:42

Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το πιο δυνατό χαστούκι στις κυβερνήσεις που θα ζητήσουν νέες θυσίες των εργατών για τα πλεονάσματά τους. Με δυνατό εργατικό κίνημα, με απεργίες και καταλήψεις, κάνουμε παρελθόν τους εγκληματίες των Τεμπών και τις ιδιωτικοποιήσεις τους που δολοφονούν.

Υποταγή ή Ρήξη και Ανατροπή [του Θανάση Αγαπητού]

  • Παρ, 19/05/2023 - 18:52

Άρθρο στην εφημερίδα "Χορτιάτης 570" Χορτιάτης570

Σελίδες