• Πέμ, 21/02/2013 - 15:16
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Συνεχίζουμε δυναμικά!

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην καταλήστευση του παραγόμενου πλούτου από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση την ΕΕ και το ΔΝΤ. Χαιρετίζει και στηρίζει την κατάληψη στη ΔΥΠΕ Κρήτης από το Λαό του Λασιθίου που αγωνίζεται ενάντια στο οργανωμένο σχέδιο αποψίλωσης του νομού από κοινωνικές κρατικές υποδομές, προκειμένου να παραδοθεί η υγεία και η παιδεία του λαού βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η κυβέρνηση τρομαγμένη από την οργή του λαού προχώρησε πριν την μεγάλη εργατική συγκέντρωση στην Αθήνα σε συλλήψεις μελών του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ! Στο Ηράκλειο προχώρησε σε τρομοκρατικές συλλήψεις νέων μετά το τέλος της συγκέντρωσης. Πρόκειται για καταφανή προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού, η οποία προφανώς και θα πέσει στο κενό. Η κρατική, κυβερνητική, αστυνομική τρομοκρατία δεν μας φοβίζει! Θα ανατραπεί μαζί με την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να απλώσει χέρι στην κατάληψη των Λασιθιωτών στη ΔΥΠΕ. Καλούμε τα εργατικά σωματεία τους εργαζόμενους και το λαό του ηρακλείου να στηρίξει έμπρακτα την κατάληψη Η νίκη των Λασιθιωτών θα είναι νίκη όλου του λαού.

Η συνεχιζόμενη ανυπακοή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, νέων, άνεργων, φτωχών στην κυρίαρχη πολιτική αποτελεί ήττα για το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ.

Ο φόβος δεν πρέπει να περάσει, ο κοινωνικός αυτοματισμός πρέπει να διαλυθεί, η διάθεση σύγκρουσης να γίνει κυρίαρχη, γιατί η κλιμάκωση των αγώνων είναι αναγκαία τώρα!!!

Εργάτες, υπάλληλοι, φτωχομεσαίοι αγρότες, νέοι και άνεργοι, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είμαστε η «εθνική οικονομία» των παραγωγών του πλούτου που θα συρρικνώνεται όσο η «εθνική οικονομία» του κεφαλαίου αυξάνει την κερδοφορία της και επεκτείνεται. Πρέπει να τους σταματήσουμε γιατί μας οδηγούν στην καταστροφή. Για να σταματήσει η κατρακύλα, το κεφάλαιο πρέπει να χάσει εξουσία, ιδιοκτησία και κέρδη.

Συνεχίζουμε μαχητικά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κλάδο. Για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να συντονίσουμε τους αγώνες μας. Για να ξαναβγούμε δυναμικά στους δρόμους και στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Για να τους ανατρέψουμε!