Ανακοινώσεις

Η αντικυβερνητική και αντιπολεμική διάθεση που εκφράστηκε στις φοιτητικές κάλπες πρέπει να μετατραπεί σε ένα κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

  • Παρ, 20/05/2022 - 22:43
Το ηχηρό μήνυμα των φοιτητικών εκλογών είναι το γκρέμισμα της ΔΑΠ από πρώτη δύναμη και η μεγάλη αύξηση των αριστερών ψηφοδελτίων. Όσο κι αν η κυβέρνηση και η ΔΑΠ προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ήττα τους, αυτή είναι ιστορικών διαστάσεων. Ύστερα από 35 χρόνια, η ΔΑΠ γκρεμίστηκε από την πρώτη θέση, την οποία κατέλαβε η ΠΚΣ με σημαντική αύξηση των δυνάμεών της. 
 

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμοκάπηλα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

  • Τετ, 18/05/2022 - 23:33
Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήρθε να επικυρώσει και να προχωρήσει, ακόμα περισσότερο, την συμπόρευση του ελληνικού καπιταλισμού με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η κοινή εκτίμηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο "καλύτερο σημείο τους" σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμικό σφαγείο του άδικου και αντιδραστικού απ όλες τις πλευρές πολέμου στην Ουκρανία.

Εγγυημένη κερδοσκοπία του κεφαλαίου, ψίχουλα στον λαό από τους..φόρους του!!

  • Παρ, 06/05/2022 - 23:41

Το διάγγελμα του Μητσοτάκη για την ενέργεια είναι ένα ακόμα ρεσιτάλ θράσους και ψεμμάτων. Κάτω από τις απεργιακούς αγώνες και οργή του κόσμου, αναγκάστηκε να υποσχεθεί ότι θα καλύψει αναδρομικά μέρος των αυξήσεων στη τιμή του ρεύματος αλλά στη πραγματικότητα:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γρεβενών: Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα

  • Πέμ, 05/05/2022 - 21:38

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα δίμηνο η εργατική τάξη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην περιοχή μας με έναν νεκρό. Δεν είναι η κακία ώρα που χτυπά μόνιμα αλλά η εργοδοτική αυθαιρεσία στα μέτρα ασφαλείας και στο μεροκάματο

Σκληρά και αναπάντητα τα ερωτήματα: γιατί ένας άνθρωπος 28 ετών να πεθαίνει στη δουλειά; Γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας δεν είναι παρά άλλη μια κούφια δέσμευση;

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Μάη

  • Σάβ, 30/04/2022 - 16:55

1 TOY MAH Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

Δικαιοσύνη για τον Ζακ! - Η πρόταση του εισαγγελέα ρίχνει τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Ζακ στα μαλακά!

  • Τετ, 27/04/2022 - 17:14

Με μια αγόρευση γεμάτη αντιφάσεις, ο εισαγγελέας πρότεινε στις 13/4 την ενοχή των δυο επιχειρηματιών για θανατηφόρο σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, και την απαλλαγή των τεσσάρων αστυνομικών: αθωώνει δηλαδή τους 4 από τους 6 κατηγορούμενους, και προτείνει την ελαφρύτερη ποινή για τους άλλους δύο!

Η ακρίβεια καίει σαν φωτιά την αύξηση-κοροϊδία στον κατώτατο μισθό

  • Πέμ, 21/04/2022 - 18:17
Η ακρίβεια καίει σαν φωτιά την αύξηση-κοροϊδία που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για τον κατώτατο μισθό
Με μισθούς πείνας έρχονται τα υπερκέρδη της εργοδοσίας

 

Σε μαζική εκδήλωση παρουσιάστηκε η «Κοινή Αντιπολεμική Δήλωση» των 9 οργανώσεων Αριστεράς.

  • Πέμ, 21/04/2022 - 17:15

Σε μαζική εκδήλωση στον πολυχώρο ΙΛΙΟΝ PLUS παρουσιάστηκε η «Κοινή Αντιπολεμική Δήλωση» που υπογράφεται από 9 οργανώσεις και πολιτικές συλλογικότητες της αριστεράς.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τις οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ), Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ΕΚΚΕ, Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα , ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακο

Ανακοίνωση κλαδικής δημοσίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ΕΦΚΑ

  • Τρί, 19/04/2022 - 20:50

Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.

Κοινή αντιπολεμική δήλωση Οργανώσεων

  • Πέμ, 14/04/2022 - 21:34

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΧΈΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΕΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Σελίδες