Ανακοινώσεις

Σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζόμενων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δευτέρα 7/11, 6μμ

  • Δευ, 31/10/2016 - 16:13

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει και μπορεί να γίνει. Πλατιά στρώματα, παρά τις απογοητεύσεις και τις διαψεύσεις, επιμένουν. Ωστόσο ο εργοδοτικός, υποταγμένος συνδικαλισμός μεθοδεύει ακόμα μια φορά την τακτική της ήττας με απεργία της τελευταίας στιγμής για την τιμή των όπλων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής: Για τις νέες δίκες αγωνιστών του κινήματος των κατοίκων τηςΧαλκιδικής εναντίον της εξόρυξης χρυσού

  • Τετ, 19/02/2020 - 12:34

Καλούμε όλον τον αγωνιζόμενο κόσμο όλων των κινημάτων να βρεθεί ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ την Παρασκευή 28-2-2020, γιατί η δύναμη της αλληλεγγύης είναι το δικό μας ανίκητο όπλο απέναντι στο σύστημα εκβιασμού και τρομοκρατίας.

Όλοι στην απεργία της 18/2 - Αγώνας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

  • Δευ, 17/02/2020 - 23:14
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18.02.
 
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΠΜ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ

Προκήρυξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ασφαλιστικό

  • Δευ, 10/02/2020 - 12:09

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Βαρέα μέταλλα στο βυθό της Σύρου

  • Σάβ, 08/02/2020 - 20:11

Τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2019  μέλη της εθελοντικής ομάδας Aegean rebreath πραγματοποησαν εθελοντικά καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής του Καρνάγιου και δειγματοληψία  ιζήματος από την επιφάνεια του πυθμένα. Τα δείγματα στάλθηκαν για ανάλυση στο ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) και τα αποτελέσματα , που πρόσφατα ανακοινώθηκαν, έδειξαν αυτό που όλοι υποπτευόμαστε αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε αποδειχθεί. Την ύπαρξη βαρέων μετάλλων που ξεπερνούν τις φυσιολογικές τιμές και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. 

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: Αγώνας για ζωή και ελευθερία

  • Τετ, 05/02/2020 - 23:37

Οργιάζει η αστυνομική βία και η καταστολή αυτές τις μέρες στην πόλη της Μυτιλήνης. Χημικά, ανθρωποκυνηγητό και τραμπουκισμοί απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες,  που βρέθηκαν χθες και προχτές (3/4 Φλεβάρη) στο κέντρο της πόλης για να διαδηλώσουν με κυρίαρχο αίτημα την ελευθερία τους, και με τους αστυνομικούς και ακροδεξιά στοιχεία να αναλαμβάνουν δράση ενάντια σε διαδηλωτές και αλληλέγγυους.

Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης η αθώωση του Ηλία Σμήλιου. Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

  • Τετ, 05/02/2020 - 23:28

Η αθώωση του Ηλία Σμήλιου, μέλους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δικαζόταν για τη συμμετοχή στους αγώνες υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, ήταν μια νίκη του κινήματος αλληλεγγύης. Αυτό ήταν ο καταλύτης για να καταρρεύσει το σαθρό κατηγορητήριο που έβαζε στο εδώλιο τον ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στις τραγικές συνέπειες των μνημονίων για το λαό και τους εργαζόμενους. Έναν αγώνα που γινόταν για να νικήσει και όχι για να σώσει τα προσχήματα, φέρνοντας έτσι αποτελέσματα.

Κοινό κάλεσμα οργανώσεων για την αλληλεγγύη στο διωκόμενο αγωνιστή Η. Σμήλιο, Τρίτη 4/2, 10πμ,. Δικαστήρια Θεσ/νίκης

  • Κυρ, 02/02/2020 - 22:27

Καλούμε την Τρίτη  4-2-2020 στις 10π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για να υπερασπίσουμε το δίκιο των λαϊκών αγώνων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αναμέτρηση, ΑΡΙΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΚΚΕ (μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Μ-Λ ΚΚΕ, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Ξεκίνημα-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Παρέμβαση, ΣΕΚ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Όχι στο απάνθρωπο και ρατσιστικό μέτρο των πλωτών φρακτών

  • Κυρ, 02/02/2020 - 13:11

Όχι στα πλωτά φράγματα και τα  άλλα βάρβαρα μέτρα που δολοφονούν πρόσφυγες και μετανάστες. Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η στυγνή εκμετάλλευσης στις πολύπαθες αυτές χώρες για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.

Ανακοίνωση ΤΕ Ανατολικής Αττικής για τη δολοφονική επίθεση σε εργαζόμενο στον Μαραθώνα

  • Πέμ, 30/01/2020 - 14:10

Η ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής καταδικάζει τη μαφιόζικη, εν΄ ψυχρώ δολοφονική επίθεση του εργοδότη στο Μαραθώνα, εναντίον των μεταναστών εργατών που “τόλμησαν” να διεκδικήσουν τα βαριά και ανθυγιεινά «μεροκάματα του τρόμου» που τους χρωστά.

Σελίδες