Ανακοινώσεις

Σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζόμενων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δευτέρα 7/11, 6μμ

  • Δευ, 31/10/2016 - 16:13

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει και μπορεί να γίνει. Πλατιά στρώματα, παρά τις απογοητεύσεις και τις διαψεύσεις, επιμένουν. Ωστόσο ο εργοδοτικός, υποταγμένος συνδικαλισμός μεθοδεύει ακόμα μια φορά την τακτική της ήττας με απεργία της τελευταίας στιγμής για την τιμή των όπλων.

Να σταματήσει η ομηρία των στρατευμένων, εν μέσω πανδημίας !

  • Τρί, 31/03/2020 - 13:19

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα με μόνο θύμα τους εκατοντάδες στρατευμένους νέους οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία.

Με μεγάλη θλίψη, αλλά με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια αποχαιρετούμε τον Μανόλη Γλέζο.

  • Δευ, 30/03/2020 - 17:43
 
Εμβληματική φιγούρα του κομμουνιστικού κινήματος και της αριστεράς, μέλος της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ,  στέλεχος και δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη στα δύσκολα χρόνια της τρομοκρατίας ενάντια στον λαό, ο Μ Γλέζος δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για την ηρωική πράξη του κατεβάσματος της σβάστικας από την Ακρόπολη, αλλά και για την συνολική αντιστασιακή του δράση για την οποία "τιμήθηκε"  από το ελληνικό μετεμφυλιακό κράτος σε 28 καταδίκες (από τις οποίες 3 σε θάνατο) και 16 χρόνια φυλακές και  εξορίες.

Νέα εγκληματικά μνημόνια ετοιμάζει η ΕΕ

  • Δευ, 30/03/2020 - 17:35
Την ώρα που οι περισσότερες  χώρες μαστίζονται από την πανδημία και βιώνουν δραματικές συνέπειες με χιλιάδες νεκρούς και στην αρχή μίας νέας ακόμα μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, η ΕΕ  δείχνει τον δρόμο προς τον γνωστό μας ESM, το ευρωπαϊκό ΔΝΤ για χρηματοδότηση, που  σημαίνει νέα μνημόνια, για όλη την Ευρώπη, νέα δυσβάσταχτα βάρη για την εργατική τάξη και τους λαούς, νέα κέρδη για το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες!!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απάνθρωπη μαζική απόλυση 400 εργαζομένων στον όμιλο Swissport και Skyserv

  • Δευ, 30/03/2020 - 17:31

Αγώνας ΤΩΡΑ για ανάκληση των απολύσεων – Απαγόρευση κάθε απόλυσης

21 Μάρτη ημέρα πολύμορφης δράσης

  • Παρ, 20/03/2020 - 14:02
Το Σάββατο στις 21 Μάρτη  καλούμε τις ΤΕ να οργανώσουν  πολύμορφες δράσεις, που παίρνουν υπόψη τους τις δοσμένες συνθήκες, και να προπαγανδίσουν  την απαίτηση για

Μέτρα υπέρ της εργοδοσίας οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Στο έλεος της κρίσης του κορονοϊού εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα

  • Πέμ, 19/03/2020 - 19:25

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ την Τετάρτη 18/3, στηρίζουν την εργοδοσία και τις επιχειρήσεις, αφού το βασικό σημείο είναι το πάγωμα των Συμβάσεων Εργασίας στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους και μαζί των εργοδοτικών υποχρεώσεων προς εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία

Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι αλλά το κεφάλαιο την πανδημία. Όχι στην Ευρώπη φρούριο

  • Τρί, 17/03/2020 - 19:49

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, μαζικές διαδηλώσεις προγραμματισμένες από διάφορες συλλογικότητες  στις 21.03 δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με αυτοτελή τρόπο στις νέες μορφές συνέχισης  της πάλη και στις 21.03 με συμβολική παρουσία στο Σύνταγμα και κάθε μέρα, με κατάλληλους πολύμορφους τρόπους. Υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους ντόπιους και μετανάστες, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της επιδημίας, ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο.

Σελίδες