Αποψεις

Aπό το όνειρο της εισόδου στην ΕΕ, στη συζήτηση για την έξοδο (Mε αφορμή το BREXIT) [του Παναγιώτη Μαυροειδή]

  • Πέμ, 21/03/2019 - 20:15

Στις δεκαετίες  70/80, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, έτρεχαν να μπουν τότε ΕΟΚ, εν μέσω των υποσχέσεων των ηγεσιών τους για διασφάλιση της δημοκρατίας και οριστική αποτροπή του ενδεχόμενου δικτατοριών.

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Αναμέτρηση γραφειοκρατικών μηχανισμών [του Βασίλη Συλαϊδή]

  • Τετ, 20/03/2019 - 20:20

Από 14-17/3 είχε προγραμματισθεί να γίνει το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Το συνέδριο ποτέ δεν ξεκίνησε. Στην πραγματικότητα, διαδραματίσθηκε μια σκληρή αντιπαράθεση μηχανισμών των μεγάλων παρατάξεων για να μοιράσουν τα κουκιά μακριά από τα προβλήματα των εργαζόμενων.

Τί φταίει για την κρίση στην ΓΣΕΕ; [του Τάσου Αναστασιάδη]

  • Τετ, 20/03/2019 - 20:17

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα δεν πραγματοποιήθηκε. Μπορεί οι καταγγελίες να δίνουν και να παίρνουν για «τραμπουκισμούς» από την μία μεριά και «εργοδοτικές μαφίες» από την άλλη, αλλά αυτό είναι μονάχα η επιφάνεια και δεν μπορεί να εξηγήσει από μόνο του το γεγονός.

Η τέχνη της συνωμοσιολογίας και οι αυτόνομοι λειτουργοί της [του Μάνου Σκούφογλου]

  • Τρί, 19/03/2019 - 17:47

(μια απάντηση στο περιοδικό Antifa / πόλεμος ενάντια στον φόβο)

Μπροστά στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ: Συνδικάτα-επιχειρήσεις κόντρα στους εργάτες [των Σ.Κοιλάκου, Δ.Γκόβα]

  • Πέμ, 14/03/2019 - 17:05

Μπροστά στο προγραμματισμένο συνέδριο της ΓΣΕΕ ο υπαρκτός συνδικαλισμός αναδύει οσμή σαπίλας, νοθείας, παρακμής και εξυπηρέτησης των εργοδοτικών και κυβερνητικών συμφερόντων. Δεν πρόκειται απλά για «γραφειοκρατία», αναπτύσσεται πια ο «επιχειρηματικός συνδικαλισμός», με κορωνίδα την ΓΣΕΕ ΑΕ! Αυταπάτη κάθε λογική αλλαγής αυτού του συνδικαλισμού μέσω των θεσμών του. Απαιτείται ανεξάρτητος ταξικός αγώνας.

Ξεσκεπάζοντας την «ευρωπαϊκής» κοπής δημαγωγία Βαρουφάκη…[του Παναγιώτη Μαυροειδή]

  • Τετ, 06/03/2019 - 21:22

Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και βασικός αρχιτέκτονας της διαπραγμάτευσης της πλάκας με την τρόικα, το πρώτο εξάμηνο του 2015, Γιάνης Βαρουφάκης, περιφέρεται από σαλόνι σε σαλόνι στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε κλασικά celebrity shows, κορδώνοντας τη ράχη του για τη «μεγάλη σύγκρουση» που έκανε με το «κατεστημένο» της Ευρώπης.

Τι αναμένεται από τη δίκη της ΧΑ [του Κώστα Παπαδάκη]

  • Πέμ, 28/02/2019 - 12:10

Τι αναμένεται από τη δίκη της ΧΑ

 

 

Η Βενεζουέλα και οι εχθροί της κριτικής σκέψης [του Μάνου Σκούφογλου]

  • Τρί, 26/02/2019 - 23:16

Σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Η Βενεζουέλα και οι ‘φίλοι’ της», το οποίο μάλιστα φρόντισε να διακινήσει και σε συνδικαλιστικές λίστες, ο Θανάσης Τσιριγώτης αναβιώνει τη θλιβερή σταλινική παράδοση της χυδαιολογίας. Με αφορμή τη στάση μιας συγκεκριμένης οργάνωσης στη Βενεζουέλα (πιθανότατα εννοεί τη Marea Socialista, παρότι δεν την κατονομάζει), την οποία μάλιστα διαστρεβλώνει, επιτίθεται λασπολογώντας όλο το τροτσκιστικό ρεύμα. Καταλογίζει στους τροτσκιστές ότι παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και τελικά του Εφιάλτη, γιατί είναι «αντικειμενικά» με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, γιατί έτσι πάντα έκαναν.

Τρία ρεύματα στην Αριστερά: Δύναμη ανατροπής ή νέας ενσωμάτωσης; [του Αντώνη Δραγανίγου]

  • Τρί, 26/02/2019 - 23:07

Οι νέες προκλήσεις βαθαίνουν τη συζήτηση και την αντιπαράθεση μεταξύ των τριών ρευμάτων της αριστεράς: το ρεύμα του κομμουνιστικού ρεφορμισμού του ΚΚΕ, το ρεύμα αναπόλησης ενός «τίμιου ΣΥΡΙΖΑ» με κύριο εκφραστή την ΛΑΕ και το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς, με βασικό πυλώνα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σελίδες