• Πέμ, 28/03/2013 - 19:30
Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για διάψευση δημοσιεύματος

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ που φέρει την τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου να υπογράφει κοινό ψήφισμα με ΑΝΕΛ , ΣΥΡΙΖΑ και άλλους ενόψει του γιορτασμού της 25 Μαρτίου ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου έχει υπογράψει τέτοιο ψήφισμα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε σε σύσκεψη στις 19/3 στο εργατικό κέντρο, την οποία είχε καλέσει η κίνηση «Πολίτες κατά του Χρέους», με μοναδικό σκοπό την διοργάνωση αντικυβερνητικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ημέρα διεξαγωγής της παρέλασης και μόνο. Κανένα κείμενο - ανακοίνωση δεν συζητήθηκε  και δεν υπογράφηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Για εμάς η μάχη ενάντια στην κυβέρνηση στηρίζεται στους μεγάλους αγώνες του εργατικού κινήματος, των εργατών και της νεολαίας. Στόχος μας είναι η αποδέσμευση από το ΕΥΡΩ και την ΕΕ,  στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας για νέα διεθνιστική αλληλεγγύη. Σύμμαχοι σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι οι "πατριώτες" στυλ Καμμένου που τυλίγονται τη γαλανόλευκη ενώ παλεύουν για την κερδοφορία των ντόπιων καπιταλιστών. Η ντόπια εθνική άρχουσα τάξη έχει κοινό συμφέρον με αυτό που προωθούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η ΕΕ, και βασικό σκοπό να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι. Οι επίσημοι καλεσμένοι στις παρελάσεις, δεν είναι πια ούτε επίσημοι ούτε προφανώς καλεσμένοι, είναι μια καρικατούρα που προσπαθεί να κρατηθεί όρθια με τις πλάτες της αστυνομίας και δίκαια ξεσηκώνουν την οργή του Λαού.

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ και ο 902.gr αναπαράγουν ανεύθυνα χωρίς καμία διασταύρωση τέτοιες πληροφορίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική της απομόνωσης και περιχαράκωσης που ακολουθούν απέναντι σε ‘άλλες αγωνιζόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος.  Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται η ηγεσία του ΚΚΕ από την ανάγκη που επιβάλλεται πάνω στην όξυνση της ταξικής πάλης, για κοινή δράση των δυνάμεων της κομμουνιστικής/μαχόμενης αριστεράς στην οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής και των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.

 

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου